Galingi kadrai. Dešimtys „Taifūnų“. Ką efektingo surengė vokiečių pilotai (Foto)  ()

„Dramblių pasivaikščiojimas“ – tai jėgos, pasirengimo ir treniruočių demonstravimas. Liuftvafė į kilimo ir tūpimo taką pasiuntė dešimtis naikintuvu „Eurofighter Typhoon“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos oro pajėgos kilimo ir tūpimo take išrikiavo dešimtis naikintuvų – taip atliko vadinamąjį „dramblių pasivaikščiojimą“. Tai pranešė Liuftvafės spaudos tarnyba.

„Labas rytas. Turime dar kelias nuotraukas iš mūsų Richthofeno ir Steinhoffo eskadrilių pademonstruoto „dramblių pasivaikščiojimo“, kurių nenorime nuo niekuo slėpti. Linkime geros metų pabaigos“, – rašoma įraše.

Nuotraukose matyti „Eurofighter Typhoon“ naikintuvai. Vokietijoje eksploatuojamas 181 orlaivis.

„Dramblių pasivaikščiojimas“ (Elephant Walk) – tai jėgos demonstravimas, parodantis pasirengimo lygį, personalo mokymą ir didžiulę karinę galią. Per trumpą laiką į kilimo ir tūpimo taką atkeliauja daug lėktuvų, pasiruošusių pakilti. Tai reikalauja aukštų pilotų įgūdžių.

 

 

„Dramblių pasivaikščiojimai“ dažnai rengiami Jungtinėse Valstijose. Toks manevras prasidėjo Antrajame pasauliniame kare, kai dideli sąjungininkų bombonešių oro laivynai dalyvaudavo atakose, kuriose būdavo iki 1000 orlaivių. Tų įvykių liudininkai sakė, kad tai atrodė tarsi drambliai, einantys į girdyklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()