Atsižvelgta į moterų kūno formas. Ukraina skelbia pirmąsias liemenes, skirtas moterims (Foto)  ()

Kiekvienas gaminys sveria nuo 10 kg ir yra sukurtas atsižvelgiant į moteriškos figūros ypatybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karės netrukus gaus Ukrainos gamintojo šarvuotas liemenes, sertifikuotas Ukrainos gynybos ministerijos. Šarvuota apsauga sveria nuo 10 kg ir sukurta atsižvelgiant į moterišką figūrą.

Ukrainos gynybos ministerija sertifikavo moterišką neperšaunamą liemenę, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Centrinio plėtros ir materialinės paramos skyriaus vyriausiasis specialistas Oleksandras Šarko.

Pasak pareigūno, gaminys, sukurtas bendrovės „Ukrainian Armor“, sveria nuo 10,5 kg. Svoris priklauso nuo dydžio ir konfigūracijos. Netrukus jie skelbs neperšaunamų liemenių moteriškoms kariuomenėms pirkimo konkursą – pirks tokį kiekį, kokį pasakys kariuomenės vadovybė.

 

Gaminys sukurtas pagal moters kūno ypatybes, – paaiškino Širko. Pavyzdžiui, buvo atsižvelgta į tai, kad moterų karių pečiai yra siauresni, o dubuo platesnis – joms buvo nepatogu nešioti vyrams skirtas liemenes. Todėl gaminiai buvo siaurinami arba plečiami reikiamose vietose. Be to, šarvų plokštė išlenkta į išorę, kad būtų patogesnė moterų krūtinei.

Pažymėtina, kad gruodžio 16 dieną Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad šiuo metu gynybos pajėgose yra 60 000 moterų karių. 40 000 iš jų užima karines pareigas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()