„Rimtas iššūkis.“ Rusija skelbia pirmą taikinį  ()

Kremlius imasi atsakomųjų žingsnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nemato jokios naudos Suomijai iš stojimo į NATO, nes kilus karinei įtampai tarp Maskvos ir aljanso pirmiausia nukentės ši šalis, sako Michailas Uljanovas. Rusijos diplomatas atvirai perspėjo Helsinkio valdžią apie galimus Rusijos Federacijos karinius veiksmus.

Uljanovas interviu agentūrai „RIA Novosti“ pabrėžė, kad Rusija Suomiją traktuoja kaip „neutralią ir draugišką šalį“. Kartu jis pabrėžė, kad pastarojo meto įvykiai, o svarbiausia – integracija į Šiaurės Atlanto aljansą, privertė Kremlių imtis atsakomųjų žingsnių.

Tai, be kita ko, apima prezidento Vladimiro Putino ir Gynybos ministerijos vadovybės sprendimą atkurti prieš daugelį metų uždarytas karines apygardas Leningrade ir Maskvoje.

„Jie mūsų kaimynai ir, neduok Dieve, jeigu bus koks pablogėjimas, pati Suomija pirmiausia nukentės. Žinoma, man tai nelabai patiktų“, – sakė Michailas Uljanovas.

 

Pasak Rusijos diplomato, viena didžiausių Helsinkio valdžios klaidų – Suomijos ir JAV susitarimo dėl bendradarbiavimo gynybos srityje pasirašymas. Pagal susitarimą JAV kariuomenė turės prieigą prie Suomijos karinių objektų.

„Tai jau rimtas iššūkis“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(21)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: