„Apache“ nebus. JAV vienam artimiausių sąjungininkų pasakė NE. Kas vyksta  (1)

Įdomu tai, kad su tokia problema susidūrė vienas artimiausių Baltųjų rūmų sąjungininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis pateikė prašymą Jungtinėms Amerikos Valstijoms dėl naudotų AH-64 „Apache“ sraigtasparnių tiekimo, tikriausiai AH-64D „Longbow“ modifikacijos. Galutinis sprendimas dar nepriimtas, tačiau jau žinoma, kad amerikiečiai pasiryžę atsakyti „ne“, o izraeliečiai ketina spausti, kad pasiektų norimą rezultatą.

Jau žinoma, kad abiejų šalių gynybos ministrai Lloydas Austinas ir Yoavas Gallantas surengė derybų raundą dėl prašymo iš JAV perkelti naudotus sraigtasparnius Izraeliui. Apie tai rašo lenkų portalas „Defence24“, remdamasis Izraelio leidiniu „Ynet“.

Pažymima, kad šiuo metu Izraelio gynybos pajėgos (IDF) disponuoja tik 43 AH-64A ir AH-64D modifikacijų sraigtasparniais „Apache“, kurių dauguma buvo pagaminti ir įsigyti dar 1990-aisiais, todėl jų techninė būklė jau nėra ideali. Be to, dėl nuolatinio nepakankamo Izraelio kariuomenės finansavimo per 2023 m. spalio 7 d. „hamas“ ataką veikė tik viena tokių sraigtasparnių pora.

Be to, IDF vadovybė, remdamasi daugiau nei 2 mėnesių karo Gazos Ruože patirtimi, mano, kad turimų 43 mašinų jiems aiškiai nepakanka, būtina skubiai padidinti „Apache“ oro laivyną. Būtent todėl jie kreipėsi į JAV su atitinkamu prašymu.

 

Savo ruožtu JAV gana neigiamai vertina Izraelio prašymą naudoti „Apache“, nes amerikiečiai gali tiesiog neturėti „nemokamų“ tokio tipo mašinų, kurias būtų galima perduoti. Faktas yra tas, kad modernizuotų AH-64D sraigtasparnių, skirtų eksportui, gamybai daugiausia naudojamos esamoi orlaiviai ir tik retais atvejais sraigtasparniai gaminami nuo nulio.

Taigi paaiškėja, kad amerikiečiai gali tiesiog neturėti kuo patenkinti Izraelio prašymo dėl naudotų AH-64 „Apache“ atakos sraigtasparnių. Kartu tai rodo, kad gauti tokius sraigtasparnius iš JAV yra daug sunkiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(5)
(11)

Komentarai (1)