[ŽT] Netikėta žinia. Nukentėjo „ypatingas“ Rusijos laivas. Kas nutiko  ()

Tapo žinoma apie dar vieną apgadintą „skandalingą“ laivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kryme, okupuotoje Feodosijoje, per smūgį dideliam desantiniam laivui „Novočerkaskas“ buvo apgadintas krovininis laivas, dalyvaujantis nelegaliai eksportuojant Ukrainos grūdus. Apie tai pranešė „Krym.Realii“.

Su Tanzanijos vėliava plaukiojantis krovininis laivas SAN COSMAS buvo apgadintas prie Rusijos didelio desantinio laivo „Novočerkaskas“ Feodosijos uoste. Laivas buvo prisišvartavęs netoli grūdų terminalo.

Anot Ukrainos žiniasklaidos, laivas SAN COSMAS anksčiau ne kartą buvo pastebėtas įplaukiantis į Krymo uostus ir buvo įtrauktas į skandalą, susijusį su vogtų Ukrainos grūdų gabenimu. Laivas, anksčiau vadintas LAODICEA, buvo pastebėtas Juodojoje jūroje, lydimas Rusijos karo laivų.

 

„2023 m. birių krovinių laivas SAN COSMAS pakeitė pavadinimą. Tačiau TJO numeris liko toks pat: 9274343. Tuo pačiu numeriu buvo laivas, kuris ne kartą buvo pastebėtas užsukantis į Krymo uostus“, – rašoma žiniasklaidos pranešime.

Po atakos prieš „Novočerkaską“ SAN COSMAS liko Feodosijos uoste. Iki gruodžio 28-osios vakaro laivas nebuvo išplaukęs iš ten.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(4)
(145)

Komentarai ()