Ukrainos karo belaisviai kovoja Rusijos pusėje. Kas vyksta  (2)

Rusai pažeidžia Ženevos konvenciją, draudžiančią karo belaisvius naudoti karinėje veikloje juos paėmusios šalies pusėje. Be to, karo belaisviai negali būti siunčiami ar laikomi kovos zonoje, teigia analitikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija į fronto liniją pasiuntė batalioną, sudarytą iš ukrainiečių karo belaisvių. Tai paskelbė Karo studijų instituto analitikai (ISW).

„Rusija oficialiai dislokavo batalioną, sudarytą iš ukrainiečių karo belaisvių, į fronto liniją Ukrainoje, patvirtindama daugybę akivaizdžių Rusijos Ženevos konvencijos dėl karo belaisvių pažeidimų“, – rašoma pranešime.

Rusijos „RIA Novosti“ ir „Rossija 1“ gruodžio 28 d. paskelbė, kad kalbama apie „Bohdano Chmelnickio“ bataliono, suformuoto iš ukrainiečių karo belaisvių ir pavaldžių DLR vidaus ministerijos „Kaskados“ junginiui, kovotojus. Visų pirma, jie dalyvavo mūšiuose prie Urožano Donecko srityje.

Gruodžio 27 dieną Rusijos žurnalistai pabrėžė, kad batalionas užverbavo apie 70 ukrainiečių belaisvių ir išsiuntė juos į mokymus, kol lapkričio pradžioje buvo išsiųstas į frontą.

 

Analitikai teigė, kad tokie Rusijos Federacijos veiksmai pažeidžia Ženevos konvenciją, draudžiančią karo belaisvius naudoti karinėje veikloje juos paėmusios šalies pusėje. Be to, jie pažymėjo, kad „joks karo belaisvis jokiu metu negali būti siunčiamas arba laikomas tokioje vietoje, kur jis gali būti veikiamas ugnies kovos zonoje“ ir „negali būti įdarbintas darbe, kuris yra pavojingas iš prigimties“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(56)
(-31)

Komentarai (2)