Fantastinis Rusijos ginklas „be analogų“. Dvivamzdė pabaisa. Kodėl jo nesukūrė (Foto, Video)  ()

Vienas iš rusų bandymų pasivyti NATO artilerijos prasme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į Rusijos propagandistų pareiškimus apie planus gaminti ir dislokuoti savaeigės artilerijos pabūklus 2C35 „Koalicija-SV“, visai tikslinga prisiminti faktą, kad šio savaeigio ginklo prototipas dažniausiai buvo dvivamzdis.

Tai yra, kai rusai dar 2000-aisiais parengė „Koaliciją-SV“, jie gana rimtai prognozavo, kad tai bus savaeigis pabūklas su dviem 152 mm kalibro pabūklais, galinčiais šaudyti sinchroniškai, taip užtikrinant dviguą ugnies galią. Apie tai rašo „War Zone“.

Kaip detalizuoja leidinio autoriai, pagal „Koalicijos-SV“ prototipo kūrėjų planą dvivamzdė konfigūracija turėjo iššauti iki 16 šūvių per minutę, palyginti su savaeigio pabūklo „Msta-S“ 7-8 šūviais per minutę. Be to, toks didelis ugnies greitis, anot rusų, turėjo „padėti“ Rusijos kariuomenei pasivyti NATO šalių 155 mm artilerijos sistemų galią.

Yra žinoma, kad buvo pagaminti bent du dvivamzdės „Koalicija-SV“ versijos prototipai, kurie net išlaikė testus. Ir būtent šių bandymų metu buvo atskleistas pagrindinis šio savaeigio ginklo trūkumas – dviejų 152 mm kalibro vamzdžių konfigūracijai reikėjo dviejų atskirų automatinių užtaisytojų, kurių darbą buvo sunku sinchronizuoti, o tai savo ruožtu padarė artileriją itin brangia ir itin sunkiai prižiūrima.

 

 

O jei prie to dar pridėsime, kad dvivamzdės „Koalicija-SV“ kūrėjai apskritai norėjo, kad ji būtų kuo labiau automatizuota, tai yra su automatiniu bokšteliu ir tik 2-3 įgulos nariais, panašiai kaip vokiečų RCH-155. Ginklas pasirodė toks „neturintis analogų“, kad Šoigu vadovaujama Rusijos Federacijos gynybos ministerija tiesiog nerizikavo jo priimti.

Ir taip išėjo, kad maždaug po 2010 metų „Koalicija-SV“ dvivamzdė versija beveik dingo iš akiračio. Vietoj to, po 2015 m., rusai pradėjo demonstruoti labiau pažįstamą vienavamzdžių savaeigių pabūklų 2C35 „Koalicija-SV“  versiją, kurią dabar planuoja pradėti naudoti su Rusijos armija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(25)
(-19)

Komentarai ()