Rusija prisipažino. Be šio monstro jos naikintuvai „akli“  ()

Rusijos propagandistai paskelbė medžiagą, skirtą radiolokaciniam patruliniam lėktuvui A-50, ypač karo prieš Ukrainą metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jau savaime įvykis, į kurį buvo verta atkreipti dėmesį. Nes priešo propaganda dažniausiai beveik nieko nesako apie savo „skraidančius radarus“, kurie tam tikru dažnumu „sušmėžuoja“ žiniose apie karo veiksmus.

O kadangi rusai nusprendė paskelbti funkcionalumą, kurį A-50 atlieka kare prieš Ukrainą, ten aprašytos charakteristikos tuo labiau vertos dėmesio.

Pirmiausia Rusijos propagandistai teigia, kad jų A-50 neva gali aptikti visų tipų antžeminius taikinius – nuo ​​stacionarių objektų ir raketų sistemų iki tankų ir savaeigių pabūklų iki 300 kilometrų atstumu ir netgi perduoti atitinkamus duomenis „Iskander-M“ ir „Tornado-S“ sistemų operatoriams. Ir kad tokia „žvalgybos ir smogiamoji grupė“, matyt, gali sumedžioti net M142 HIMARS.

Rusai taip pat pareiškė, kad jų naikintuvai Su-35S ir MiG-31BM gali paleisti tolimojo nuotolio oras-oras raketas R-37M iki 300 kilometrų atstumu tik taikydami A-50 duomenų pagalba. Ir šis momentas tikrai vertas dėmesio, bent jau Ukrainos aviacijos pajėgumų didinimo klausimo kontekste.

Žiniasklaidoje jau pasirodė pranešimų, kad Ukraina nori modernizuoti F-16 iki tų parametrų, kurie suteiks technologinį paritetą su Rusijos oro pajėgų naikintuvais. Norimo modernizavimo parametrai oficialiai neskelbtini, tačiau apskritai nesunku manyti, kad „atnaujinimas“ gali reikšti oro taikinių aptikimo radaro diapazono didinimą.

 

Tačiau iš to, kas pasakyta, galima daryti išvadą, kad rusų technologinį pranašumą naikintuvams taip pat suteikia radarų stebėjimo orlaivių buvimas. Tuo pat metu susiduriame su klausimu, ar F-16 reikia ir žvalgybos lėktuvo AWACS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()