Izraelis gali būti teisiamas už genocidą. Kas vyksta  ()

Izraelis pasirašė ir ratifikavo JT konvenciją dėl genocido nusikaltimo prevencijos ir baudimo už jį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio prokurorai ir saugumo pareigūnai susirūpinę, kad Tarptautinis Teisingumo Teismas gali apkaltinti žydų valstybę vykdant genocidą Gazos Ruože. Apie tai pranešė Izraelio laikraštis „Haaretz“.

Remiantis leidinio informacija, neįvardytas teisės ekspertas perspėjo Izraelio armijos vadovybę, įskaitant Generalinio štabo vadovą Herzi Ha-Levi, apie realią galimybę Tarptautiniam Teisingumo Teismui priimti sprendimą, reikalaujantį paliaubų Gazos Ruože.  Izraelio kariuomenė ir šalies prokuratūra jau pradėjo ruoštis nagrinėti skundą. Pranešama, kad posėdis šiuo klausimu vyks šalies Užsienio reikalų ministerijoje.

„Haaretz“ pažymėjo, kad teismo procesas Tarptautiniame Teisingumo Teisme gali sustiprinti kaltinimus Izraeliui genocidu ir paskatinti jo diplomatinę izoliaciją, boikotą ir sankcijas.

 

Straipsnyje pabrėžiama, kad, skirtingai nei Tarptautinis baudžiamasis teismas, kurio jurisdikcijos Izraelis nepripažįsta, žydų valstybė turi įsipareigojimų Tarptautiniam Teisingumo Teismui. Be to, Izraelis pasirašė ir ratifikavo JT konvenciją dėl genocido nusikaltimo prevencijos ir baudimo už jį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()