Š. Korėjos ataka. Pietų Korėja skelbia gyventojų evakuaciją. Kas vyksta (Video, PAPILDYTA)  ()

Žurnalistų teigimu, sviediniai nukrito į šiaurę nuo šiaurinės demarkacijos linijos, kurią Pietų Korėja laiko de facto jūrų siena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėja paskelbė pradedanti gyventojų evakuaciją iš Jonpjongo salos, kurioje gyvena daugiau 2000 žmonių. Apie tai praneša „Yonhap News“.

Vietos administracijos atstovų teigimu, yra informacijos apie KLDR rengiamą provokaciją. Sala yra jūros zonoje, pasienyje tarp Šiaurės ir Pietų Korėjos.

„Gavome kariškių pranešimą apie situaciją, susijusią su Šiaurės Korėjos provokacija, po kurios paskelbėme evakuaciją“, – sakė vietos administracijos atstovas.

Šaltinio teigimu, Šiaurės Korėja iš vakarinės pakrantės Pietų Korėjos salų link paleido maždaug 200 artilerijos sviedinių. Pietų Korėjos civilių ir kariškių aukų nebuvo.

Sviediniai nusileido į šiaurę nuo šiaurinės demarkacijos linijos, kurią Pietų Korėja laiko de facto jūrų siena. Anot naujienų agentūros „Yonhap“, remdamasi Pietų Korėjos kariuomenės pareiškimu, buvo paskelbtos ir atsakomosios priemonės.

Kas žinoma apie Jonpjongo salą

 

Jonpjongas yra dalis Pietų Korėjos salų, esančių Geltonojoje jūroje, maždaug 100 km į šiaurės vakarus nuo Seulo. Salos plotas yra 7,01 kvadratinio kilometro.

Ši vietovė yra labai strategiškai svarbi, nes yra arti Šiaurės Korėjos pakrantės. 2010 metais sala pateko į Šiaurės Korėjos artilerijos apšaudymą. Incidentas, per kurį žuvo du Pietų Korėjos jūrų pėstininkai ir du civiliai, buvo didžiausias karinis incidentas abiejų Korėjų pasienyje per pastaruosius 50 metų.

PAPILDYTA

Pietų Korėjos jūrų pėstininkai Penendo ir Jonpjongo salose surengė tiesioginio šaudymo pratybas su savaeigėmis haubicomis K9 ir tankais K1E1, kurie atakavo imituotus taikinius vandenyse į pietus nuo karinės demarkacijos linijos. Šie veiksmai buvo atlikti reaguojant į Šiaurės Korėjos kariuomenės apšaudymą Pietų Korėjos teritoriniuose vandenyse.

 

Pietų Korėjos kariuomenė Šiaurės Korėjos veiksmus pavadino „provokuojančiais“ ir perspėjo dėl atsakomųjų priemonių.

„Mes rimtai įspėjame, kad visa atsakomybė už tokias krizines situacijas tenka Šiaurės Korėjai ir primygtinai raginame nedelsiant jas nutraukti. Glaudžiai koordinuodama Pietų Korėjos ir JAV veiksmus, mūsų kariuomenė stebi atitinkamą veiklą ir imsis atitinkamų veiksmų reaguojant į Šiaurės Korėjos provokacijas“, – spaudos konferencijoje sakė oficialus JCS atstovas pulkininkas Lee Sun-jungas.

Pietų Korėja į jūrinę buferinę zoną paleido apie 400 sviedinių. Prieš tai Šiaurės Korėjos kariuomenė iššovė apie 200 sviedinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()