Tylėjo 4 dienas! JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas atsidūrė ligoninėje. Pentagonas skelbia priežastį  ()

Kaip pažymėjo žurnalistai, JAV Gynybos ministerija tylėjo keturias dienas, kol paskelbė apie ministro hospitalizavimą. Pentagono spaudos asociacija išreiškė savo „pasipiktinimą“ šiuo klausimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-06 Tylėjo 4 dienas! JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas atsidūrė ligoninėje. Pentagonas skelbia priežastį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas sausio 1 dieną buvo paguldytas į Walterio Reedo nacionalinio karo medicinos centro ligoninę. Tai sausio 5 d. pranešė Pentagono spaudos sekretorius generolas majoras Patrickas Ryderis.

Pasak Gynybos departamento atstovo, Austinas buvo paguldytas į ligoninę dėl neseniai atliktos įprastinės medicininės procedūros komplikacijų. Kartu jie nenurodo, apie kokią procedūrą kalbama.

„Jis sveiksta ir tikisi šiandien vėl eiti visas savo pareigas. Gynybos sekretoriaus pavaduotojas bet kuriuo metu buvo pasirengęs veikti sekretoriaus vardu ir prireikus pasinaudoti savo įgaliojimais“, – sakė Ryderis.

Anot CNN, Pentagonas tylėjo keturias dienas, kol paskelbė apie ministro hospitalizavimą. Pentagono spaudos asociacija išreiškė savo „pasipiktinimą“ dėl vėlavimo, sakydama, kad „Austinas neturi teisės reikalauti privatumo šioje situacijoje“.

„Visuomenė turi teisę žinoti, kada JAV kabineto nariai dėl bet kokios medicininės procedūros patenka į ligoninę, jiems atliekama anestezija arba jiems perduodamos pareigos“, – rašoma asociacijos laiške Ryderiui ir gynybos sekretoriaus padėjėjui viešiesiems reikalams Chrisas Meagheris.

 

Ryderio teigimu, Pentagonas anksčiau nepranešė apie ministro hospitalizavimą, nes tai buvo „besivystanti situacija“, kurioje reikėjo atsižvelgti į daugybę veiksnių. Pentagonas neatsakė į klausimus, ar JAV Gynybos ministerijos vadovas buvo be sąmonės gulėdamas ligoninėje ir ar jo būklė kritinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()