Tikra beprotybė! „Ukraina pripažino Putino taikius ketinimus“  ()

Rusijoje kalbama apie tai, kad Ukraina pagaliau pripažino Putino taikos planą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainoje buvo pripažinta, kad Rusijos Federacijos prezidentas nori taikiai išspręsti Ukrainos konfliktą“, – tokią informaciją išplatino Rusijos žiniasklaida, turėdama omenyje buvusį Ukrainos užsienio reikalų ministro pavaduotoją Oleksandrą Čalį. Tik ar jis tikrai apie tai kalbėjo?

Diskusijų Ženevoje metus Čalis minėjo derybas su Rusija vos prasidėjus plataus masto karui.

„Buvau Ukrainos derybininkų grupėje. Su Rusijos delegacija beveik 2 mėnesius, kovo ir balandžio mėnesiais, diskutavome apie galimą taikos susitarimą tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos. Sudarėme „Stambulo komunikatą“. Buvome labai arti karo pabaigos su kažkokiu taikos susitarimu ir dėl tam tikrų priežasčių jis buvo atidėtas. Mano nuomone, praėjus savaitei nuo vasario 24 d., nuo agresijos pradžios, Putinas labai greitai suprato, kad padarė klaidą ir bandė padaryti viską, kas įmanoma, kad sudarytų susitarimą su Ukraina“, – faktų tikrintojai cituoja Čalį.

 

Kitaip tariant, Čalis nesakė, kad pritaria Putinui, kad Putinas yra taikos angelas ar nieko panašaus. Jis tiesiog sakė, kad Putinas žinojo, kad padarė klaidą, ir ieškojo išeičių. Be to, nors Rusijos žiniasklaida apie tai kalba dabar, Čalis tuomet pasakojo apie 2022-ųjų pavasarį, o ne dabartinę Putino poziciją.

(3)
(23)
(-20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: