Niekam nereikalingas. Naujausias rusų naikintuvas „Checkmate“. Kur jis dabar (Video)  ()

Su-75 „Checkmate“ pademonstruotas 2021 metų vasarą, tačiau iki šiol šio Rusijos naikintuvo kūrėjai stengėsi, kad su juo susijusi informacija nepatektų į viešumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Kremlius, matyt, bando pagilinti karinį bendradarbiavimą su Indija, siūlydamas jai įsigyti – kol kas – neegzistuojantį lėktuvą.

Rusija, nepaisant jai įvestų sankcijų dėl invazijos į Ukrainą, ir toliau tiekia Indijai ginklus, ypač Rusijos ketvirtos kartos žemė-oras raketų sistemą S-400 „Triumf“. Taip pat įgyvendinami keli bendri projektai, įskaitant priešlaivinės raketos „Brahmos“ kūrimą ir automatinių šautuvų AK-203 gamybą.

Apskritai Indija išlieka pagrindine Rusijos ginklų pirkėja. Dabar Rusija bandys pasukti nauja abiejų šalių bendradarbiavimo kryptimi, siūlydama įsigyti „penktosios kartos“ lengvąjį naikintuvą Su-75 kodiniu pavadinimu „Checkmate“, praneša „Defense Express“.

Šio lėktuvo modelis buvo pristatytas 2021 metų vasarą ir nuo to laiko apie jį beveik nieko negirdėti. Iš ankstesnės informacijos žinoma, kad Su-75 „Checkmate“ turi pasiekti 1,8 macho greitį.

Rusijos penktosios kartos reaktyvinis lėktuvas turi būti aprūpintas pasyviais ir aktyviais jutikliais, įskaitant AESA radarą. Jie gali leisti vienu metu atakuoti iki šešių skirtingų taikinių ir sekti daugiau nei šimtą papildomų objektų. Rusijos žiniasklaida neseniai atskleidė, kad Kremlius parodos „Aero India 2023“ metu nori pakviesti Delį dalyvauti šio lengvojo taktinio naikintuvo projekte.

 

Tačiau verta paminėti, kad Indija jau kuria penktosios kartos naikintuvą HAL AMCA, bendradarbiaudama su Vakarų kompanijomis, todėl mažai šansų, kad šalis galėtų susidomėti neaiškiomis Su-75 „Checkmate“ perspektyvomis. Ypač po ankstesnių nesėkmingų bandymų kartu sukurti kitą naikintuvą Su-57, taip pat po to, kai Jungtiniai Arabų Emyratai sustabdė savo dalyvavimą projekte Su-75 „Checkmate“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(13)
(26)

Komentarai ()