Daugiau nei 70 metų tarnybos. Legendiniai U-2 leidosi į „dramblių pasivaikščiojimą“ (Foto)  ()

Legendinis žvalgybinis lėktuvas po daugiau nei 70 metų tarnybos baigia savo karjerą JAV oro pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgų bazėje Billo Šiaurės Kalifornijoje buvo surengtas „dramblių pasivaikščiojimas“, kuriame dalyvavo žvalgybiniai lėktuvai, mokomieji ir koviniai atakos lėktuvai bei tankeriai. Apie tai praneša „The War Zone“.

„Dramblių pasivaikščiojimą“ vedė žvalgybinis lėktuvas U-2 „Dragon Lady“, po kurio sekė pilotų mokomieji lėktuvai T-38A, taip pat tankeriai KC-135R.

Įspūdingi kadrai turi kartaus poskonio. Faktas yra tas, kad Billo oro pajėgų bazė yra seniausias „Dragon Lady“ orlaivio operatorius. Jau kitais metais jie bus pradėti nurašyti iš oro pajėgų tarnybos, galutinai tai įvyks iki 2027 m. Tai reiškia, kad U-2 bus naudojamas daugiau nei 70 metų.

Orlaivio pasitraukimas žymi esminius pokyčius JAV oro pajėgų struktūroje. Kariuomenė nori turėti galimybę vykdyti kovines operacijas ekstremaliomis kovinėmis sąlygomis.

Žvalgybinius lėktuvus pakeis RQ-180 ir tam tikru mastu RQ-4 dronai. Tačiau tai, ką U-2 pasiims su savimi, yra neįtikėtinai lankstus daugiafunkcinis pajėgumas, su kuriuo dronai negali konkuruoti daugeliu atžvilgių.

 

 

„Dramblių pasivaikščiojimas“ – tai jėgos demonstravimas, parodantis pasirengimo lygį, personalo mokymą ir didžiulę karinę galią. Per trumpą laiką į kilimo ir tūpimo taką atkeliauja daug lėktuvų, pasiruošusių pakilti. Tai reikalauja aukštų pilotų įgūdžių.

„Dramblių pasivaikščiojimai“ dažnai rengiami Jungtinėse Valstijose. Toks manevras prasidėjo Antrajame pasauliniame kare, kai dideli sąjungininkų bombonešių oro laivynai dalyvaudavo atakose, kuriose būdavo iki 1000 orlaivių. Tų įvykių liudininkai sakė, kad tai atrodė tarsi drambliai, einantys į girdyklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()