Labai karšta! JAV ir JK smogė „Taifūnais“. Nušluoti dešimtys taikinių. Kas vyksta (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, smogta karinei bazei, oro bazei ir trijų Jemeno oro uostų zonoms. JAV prezidentas Joe Bidenas oficialiai patvirtino didelio masto operacijos prieš husius pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos ir JK pradėjo smogti taikiniams, susijusiems su husiais Jemene. Vėliau tapo žinomas preliminarus nukentėjusių husių objektų sąrašas. Tai pranešė CNN.

JAV pareigūnai sakė, kad per ataką raketos buvo paleistos iš naikintuvų, povandeninių laivų ir laivų. Kaip sakė šaltinis, amerikiečiai panaudojo povandeninį laivą USS Florida, kuris į Raudonąją jūrą įplaukė lapkričio 23 d.

Šaltinio teigimu, husiai pranešė, kad JAV ir JK kariuomenės naktį surengti smūgiai į šiuos objektus:

  • Kahlan karinė bazė Saada provincijoje;
  • Al-Dailami oro bazė į šiaurę nuo Jemeno sostinės Sanos;
  • Hudaydah miesto oro uosto zona prie Raudonosios jūros;
  • Taizo miesto oro uostas ir kiti objektai Taizo provincijoje pietvakariniame Jemeno kampe;
  • Abso miesto oro uostas.

Išsamūs atakų padariniai vis dar tiriami, tačiau preliminari informacija rodo, kad husių gebėjimas kelti grėsmę prekybinei laivybai susilpnėjo.

Joe Bidenas patvirtino smūgį Jemenui

Vėliau JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino smūgius Jemenui.

„Mano nurodymu JAV kariuomenė – kartu su JK ir remiant Australijai, Bahreinui, Kanadai ir Nyderlandams – sėkmingai smogė daugeliui objektų Jemene, kuriais husių sukilėliai naudojosi keldami grėsmę laivybos laisvei vienoje iš svarbiausių pasaulio vandens kelių“, – rašė Bidenas.

 

Pasak jo, smūgiai laikomi atsaku į husių išpuolius prieš tarptautinius jūrų laivus Raudonojoje jūroje. Dėl 27 incidentų, nukreiptų prieš tarptautinę komercinę laivybą, nukentėjo daugiau nei 50 šalių. Laivų įguloms iš daugiau nei 20 šalių buvo grasinama arba jie buvo paimti įkaitais dėl piratavimo veiksmų. Daugiau nei 2000 laivų buvo priversti pakeisti savo maršrutą, kad išvengtų Raudonosios jūros.

JK skelbia detales

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pasidalijo atakos Jemene detalėmis.

Sausio 12-osios naktį keturi JK naikintuvai „Typhoon FGR4“ panaudojo „Paveway IV“ valdomas bombas, kad smogtų Jemenui. Apie tai praneša Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

 

Pranešama, kad lėktuvai pakilo padedami degalų papildymo tankerio „Voyager“. Tokiu būdu buvo pataikyta į du kovotojų taikinius. Viena iš jų buvo vieta Bani mieste šiaurės vakarų Jemene, kur husiai vykdė žvalgybą ir dronų atakas.

Antroji vieta, kaip pranešė departamentas, buvo Absos aerodromas. Žvalgyba parodė, kad jis buvo naudojamas paleisti ir sparnuotąsias raketas, ir bepiločius orlaivius virš Raudonosios jūros.

„Planuojant antskrydžius buvo labai stengiamasi sumažinti bet kokią riziką civiliams gyventojams, o bet kokia rizika buvo dar labiau sumažinta, kai buvo priimtas sprendimas atakuoti naktį. Detalūs smūgių rezultatai vertinami, tačiau išankstiniai požymiai rodo, kad husių gebėjimui grasinti prekybinei laivybai buvo pakenktas“, – pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()