Smogta daugiau nei 60 smūgių. JAV oficialiai skelbia naujo karo pradžią. Kas vyksta (Video)  ()

Šį rytą įvykdyti smūgiai, anot oficialaus Vašingtono, gerokai pablogins husių galimybes atakuoti komercinius laivus. Koalicija smogė sandėliams, oro gynybos sistemoms ir vietoms, iš kurių kovotojai leido raketas ir dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir JK kariai atakavo Jemene esančius husių taikinius. JAV oro pajėgų Centrinės vadovybės vadas generolas leitenantas Aleksas Grinkevičius sakė, kad buvo pataikyta į daugiau nei 60 taikinių 16-oje vietų.

Smūgių metu buvo panaudota daugiau nei 100 įvairių tipų didelio tikslumo amunicijos. Šie smūgiai buvo įvykdyti koalicijos oro ir jūrų laivyno smūgiais ir paramos ištekliais iš viso regiono. Buvo panaudoti JAV karinio jūrų laivyno centrinės vadovybės lėktuvai ir antžeminės atakos raketos „Tomahawk“. Jos buvo paleistos iš paviršinių ir povandeninių platformų.

Buvo atakuotos husių kovotojų vietos. Tai valdymo mazgai, amunicijos sandėliai, paleidimo įrenginiai, gamybos įrenginiai ir oro gynybos radarų sistemos.

 

Šalies sostinėje Sanoje nugriaudėjo galingų sprogimų serija. Pasak ekspertų, Vakarų sąjungininkai greičiausiai atakavo ir objektus prie jūros, bandydami sustabdyti husių atakų bangą Raudonojoje jūroje.

Oficialus JAV administracijos atstovas „SkyNews“ korespondentui sakė, kad šį rytą įvykdyti smūgiai gerokai pablogins husių galimybes organizuoti atakas prieš komercinius laivus. Šiuo metu vertinama žala.

Žurnalistas pabrėžė, kad šiuo metu nežinoma, kaip į visa tai reaguos husiai ir Iranas. Ūmią krizę patyręs regionas yra dar didesnių sukrėtimų išvakarėse.

 

 

JK gynybos ministerija pareiškė, kad Jungtinė Karalystė visada pasisakys už laivybos laisvę ir laisvą prekybos srautą. Karališkųjų oro pajėgų orlaiviai pradėjo didelio tikslumo smūgius į husių taikinius.

JAV prezidentas Joe Bidenas sakė, kad sąjungininkų pajėgos sėkmingai smogė, siekdamos atremti bandymus kelti pavojų laivybos laisvei. Jis taip pat teigiamai įvertino Australijos, Nyderlandų, Kanados ir Bahreino paramos svarbą. Anot jo, husiai savo išpuoliais grasino JAV personalui, civiliams jūreiviams, prekybai ir laivybos laisvei.

„Šie smūgiai yra tiesioginis atsakas į precedento neturinčius husių išpuolius“, – sakoma pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()