Ukrainietiškas variklis + 5-os kartos turkiškas naikintuvas? Ką sumanė ukrainiečiai  (1)

Gali būti įdomus derinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gamintojai dalyvauja Turkijos naikintuvo TAI KAAN variklių tiekimo konkursuose. Vietos gamybos varikliai jau naudojami Turkijos nepilotuojamo naikintuvo „Kızılelma“, kovinių dronų „Akıncı“ ir „Anka III“ bei sraigtasparnio „Atak II“ projektuose.

Tai  interviu „Ukrinform“ sakė Ukrainos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Turkijoje Vasylis Bodnaras.

„Apskritai mus domina viskas, kas susiję su gynybos pramone. Mūsų įmonės dalyvauja Turkijos naikintuvo KAAN variklių tiekimo konkursuose. Mūsų varikliai naudojami nepilotuojamo naikintuvo „Kızılelma“, kovinių dronų „Akıncı“ ir „Anka III“ bei sraigtasparnio „Atak II“ projektuose“, – sakė Vasyl Bodnaras.

Anot diplomato, Ukrainai ir Turkijai svarbu sukurti abipusiai naudingą darbo bendradarbiavimo modelį, taip pat apribojimus – išvengti bendrai gaminamos produkcijos patekimo į Rusiją.

 

Ukrainos ambasadorius Turkijoje pabrėžė ir Turkijos verslo drąsą, kuris, nepaisant karo, ne tik toliau dirba, bet ir plečia savo veiklą Ukrainoje.

„Onur Construction“ bendrovė jau investavo 500 milijonų dolerių ir iki 2030 metų planuoja šią sumą padvigubinti. „Baykar Makina“ bendrovė paskelbė apie savo investicijų lygį 100 milijonų JAV dolerių“, – pabrėžė Bodnaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(6)
(83)

Komentarai (1)