Somalyje kovotojai užgrobė JT sraigtasparnį su ukrainiečiais. Kas žinoma  ()

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko sakė, kad sraigtasparnyje taip pat buvo penki užsieniečiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad Somalio teritorijoje buvo pagrobti keturi ukrainiečiai, priklausę JT misijos sraigtasparnio įgulai. Tai penktadienį, sausio 12 d., pranešė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olegas Nikolenka.

„Ukrainos užsienio reikalų ministerija patvirtina keturių ukrainiečių pagrobimą antivyriausybinių pajėgų kontroliuojamoje Somalio teritorijoje“, – pabrėžė Nikolenka.

Kaip pažymėjo Nikolenka, kartu su ukrainiečiais sraigtasparnyje buvo ir penki užsieniečiai.

Užsienio reikalų ministerijai buvo nurodyta skubiai imtis reikiamų priemonių.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas taip pat pridūrė, kad sraigtasparnis priklauso privačiai Ukrainos įmonei, kuri JT vardu vykdė transportavimo sutartį.

Pasak jo, Ukrainos užsienio reikalų ministerija nurodė Ukrainos ambasadai Kenijoje ir Ukrainos nuolatinei atstovybei prie Jungtinių Tautų Niujorke skubiai imtis reikiamų priemonių.

Šiuo metu, kaip patikino Nikolenka, vyksta visų užgrobimo detalių ir ukrainiečių būklės tyrimas. Užsienio reikalų ministerija bando užmegzti ryšį su sraigtasparnį valdančia įmone, siekdama derinti veiksmus.

„Šią situaciją ypatingai kontroliuojame kartu su kitomis dalyvaujančiomis mūsų valstybės institucijomis“, – rašoma pranešime.

Sraigtasparnį užgrobė „Al-Shabaab“: detalės

 

Priminsime, sausio 10 d. leidinys „Al Jazeera“ pranešė, kad Somalyje ginkluota grupuotė „Al Shabaab“ užėmė JT sraigtasparnį. Įvairių šaltinių duomenimis, orlaivyje buvo 8 ar 9 keleiviai ir įgulos nariai.

Pažymima, kad skrydžio metu sraigtasparnyje kilo techninių problemų. Pilotai buvo priversti avariniu būdu nusileisti „Al Shabaab“ kontroliuojamoje ir kovotojų užgrobtoje teritorijoje.

 

„The Washington Rost“ rašo, kad islamistai padegė sraigtasparnį, o jo įgula ir keleiviai buvo pagrobti.

Oficialus Mogadišo atstovas pranešė, kad sraigtasparnyje buvo 4 europiečiai ir 5 afrikiečiai. Vienas įgulos narys žuvo, manoma, kad du yra dingę ir galėjo pabėgti, o likusieji buvo pagrobti.

„Al Shabaab“ neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, tačiau yra pagrindinė priešo jėga rajone, pridūrė laikraštis. Grupė ne kartą paėmė užsieniečius įkaitus, ypač medikus, ir ilgus metus laikė juos nelaisvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(15)
(-14)

Komentarai ()