Estija vėl sužibėjo. Galvoja parengti okupantams staigmenėlių prie sienos  ()

Estija pabrėžė, kad pasienyje su Rusijos Federacija statant gynybos statinius turi būti įvykdytos trys svarbios sąlygos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija vėl sužibėjo. Galvoja parengti okupantams staigmenėlių prie sienos.

Estija svarsto galimybę užminuoti sieną su Rusijos Federacija.

Tai pareiškė Estijos parlamento (Riigikogu) Valstybės gynybos komiteto pirmininko pavaduotojas, atsargos pulkininkas leitenantas Leo Kunnas, praneša ERR.

Jis taip pat pabrėžė, kad pasienyje su Rusijos Federacija statant gynybos statinius turi būti įvykdytos trys svarbios sąlygos.

„Pirmiausia turime pakeisti inžinerinių medžiagų ir minų atsargas, kurias atidavėme Ukrainai. Pavyzdžiui, atidavėme labai daug prieštankinių minų. Turime nedelsiant jas pakeisti, o tada gauti daugiau minų, sprogmenų ir amunicijos“, – sakė Kunnas.

Kitas žingsnis, anot jo, turėtų būti Otavos konvencijos dėl priešpėstinių minų draudimo visų Baltijos šalių denonsavimas.

 

Trečia, Kunno nuomone, Estija turėtų pradėti gaminti savo karinius sprogmenis, kurie galėtų būti naudojami prieštankinėse, priešpėstinėse minose ir artilerijos sviediniuose.

„Tokios minos mums būtų svarbios, nes jų skaičius taip pat labai didelis. Kai tik visa tai padarysime, tada galime kalbėti apie tai, jog galime rimtai pradėti statyti gynybos objektus“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()