„Kai kas manė, kad tai neįmanoma.“ Audra Juodojoje jūroje. Rusija traukiasi  ()

Ukrainos operacija išlaisvinti Krymą ir jo vandenis Juodojoje jūroje įgauna pagreitį, tikina karinės žvalgybos vadovas Budanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykstant sėkmingoms įvairiapusėms operacijoms, Ukraina sugebėjo atgauti Juodosios jūros šiaurinės dalies kontrolę ir susilpninti okupacinį kontingentą Kryme. Rusijos laivynas bėga iš pusiasalio.

Apie tai prancūzų leidiniui „Le Monde“ pranešė Ukrainos karinės žvalgybos (GUR) vadovas generolas leitenantas Kyrylo Budanovas.

„Šiaurinę Juodosios jūros dalį kontroliuoja Ukraina, kaip ir dujų gavybos platformas“, - sakė Budanovas.

Kalbėdamas apie platformas, jis turi omenyje vadinamuosius „Boiko bokštus“, kuriuos rusai užėmė dar 2014 m., per Krymo okupaciją. Rusijos Federacija ten ne tik pumpavo dujas, bet ir panaudojo platformas kariniams tikslams, pastatydama ant jų radarų sistemas. 

2023 metais Ukrainos žvalgyba sėkmingai perėmė Boiko bokštus, sunaikindama Rusijos ginkluotųjų pajėgų techniką ir paversdama ją netinkama naudoti.

Budanovas taip pat teigė, kad per operaciją, kuria siekiama susilpninti Rusijos karinį buvimą Kryme, pavyko atblokuoti jūrų eksporto maršrutus Juodojoje jūroje. Dėl Rusijos agresijos jie vis dar veikia ribotu režimu.

 

„Mes reguliariai atakuojame jų laivyną ir uosto infrastruktūrą, todėl rusai turėjo skubiai perkelti viską į pietryčius“, – pažymėjo generolas leitenantas. Taigi jis pažymėjo, kad Rusijos Federacija bando sukurti naują karinio jūrų laivyno bazę okupuotoje Sakartvelo teritorijoje Očamčiroje (Abchazija).

Kartu su tuo, pasak Budanovo, 2023 metais okupuoto Krymo teritorijoje prasidėjo gynybos pajėgų desantai.

Kai kas manė, kad tai neįmanoma. Tačiau tai suteikė vilties, ypač pusiasalio ukrainiečiams, kurie jau 10 metų gyvena Rusijos okupacijoje, ir daugelis pradėjo prarasti viltį“, - sakė GUR vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(3)
(124)

Komentarai ()