„Mažiausiai 90 %.“ Atskleidžiama, kiek prieš karą turėtų tankų prarado Rusija  ()

Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios Ukraina sunaikino arba apgadino 6060 šalies agresorės tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 10 d. duomenimis, per plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą šalis agresorė prarado mažiausiai 2619 tankų, o tai yra mažiausiai 90 % viso okupantų tankų kiekio.

Apie tai praneša „Forbes“.

Kaip pastebėjo žurnalistai, į karą prieš Ukrainą okupantai stojo su 2987 tankais ir po 23 mėnesius trukusių kovų prarado mažiausiai 90 % jų. Leidinyje rašoma, kad sunaikinta apie 1735 tankus, 205 buvo apleisti ir 544 tankai perėjo į ukrainiečių rankas. Kalbama apie T-55, T-62, T-72, T-80 ir T-90.

„Jei Kremlius neturėtų galimybių kompensuoti karo nuostolių, Rusijos armija būtų sumažinta iki 368 tankų: per mažai, kad galėtų apsiginti nuo Ukrainos šarvuočių“, – rašo „Forbes“.

Kremlius teigia, kad 2023 metais „intensyvių pramonės pastangų“ dėka gavo 1500 naujų ir modernizuotų tankų. „Forbes“ manymu, dėl šios priežasties Rusijos Federacija turėtų turėti 2400 tankų, tačiau iš tikrųjų jų „turėtų būti daug mažiau“.

 

„Nes Rusija galėjo ir nepagaminti tiek naujų ir modernizuotų tankų, kiek teigia Kremlius“, – pabrėžė leidinys.

Prancūzijos žvalgybos grupės ARI analizė įrodo, kad Rusijos gynybos pramonė per metus pagamina tik 390 tankų.

„Tai reiškia, kad 2022 ir 2023 metais ji galėjo pagaminti ar suremontuoti tik 780 tankų. Jei tai tiesa, Rusijos ginkluotosios pajėgos gali turėti iki 1180 tankų. Galbūt šiek tiek daugiau tankų nei šiuo metu turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos“, – pridūrė „Forbes“.

Lietuvos Krašto apsaugos ministerija gruodžio 13 dieną pareiškė, kad Rusija per mėnesį pajėgi pagaminti ar suremontuoti apie 100-150 tankų.

 

Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios Ukraina sunaikino arba apgadino 6060 šalies agresorės tankų.

Anksčiau JAV žiniasklaida rašė, kad karas prieš Ukrainą šalies agresorės Rusijos galimybes modernizuoti savo sausumos pajėgas apribojo 15-ai metų. Maždaug 2200 tankų praradimas, JAV skaičiavimais, privertė okupantus naudoti senesnes sovietinių laikų atsargas, vis dažniau septintojo dešimtmečio modelius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(4)
(49)

Komentarai ()