Lietuvos pašonėje auga tikras monstras. 3-ioji šalis pagal NATO tankų pajėgas  ()

Dėl dviejų sutarčių Lenkija žymiai padidino savo tankų junginių potencialą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji buvo pasirašyta dėl amerikiečių M1A2 „Abrams“ tiekimo, antroji – dėl „Black Panther“ tankų tiekimu iš Pietų Korėjos.

Pastaruoju metu sustiprėjusio gynybinio potencialo dėka Lenkija Rusijos Federacijos grėsmių fone pagal karinę galią pakilo į trečią vietą tarp NATO šalių. Visų pirma, mes kalbame apie šarvuotą kumštį, kurį sudaro įvairios „Leopard“ ir Amerikos M1A1 „Abrams“ modifikacijos. Tai praneša „Army Recognition“.

Šiuo metu Lenkijos kariuomenėje yra 126 „Leopard 2A4“ vienetai, 105 „Leopard 2A5“ tankai, 16 „Leopard 2PL“ tankų ir apie 200 lenkų PT-91 „Twardy“ (sukurtas T-72 pagrindu).

Nuo 2022 m. Lenkija žymiai padidino savo karinį potencialą dėl dviejų pagrindinių tankų pirkimo sutarčių. Pirmoji yra su Jungtinėmis Valstijomis dėl 250 M1A2 „Abrams“ SEPv3 versijos tankų įsigijimo. Šiuo žingsniu buvo siekiama modernizuoti ginkluotąsias pajėgas ir pakeisti pasenusius sovietų tankus, tokius kaip T-72 ir PT-91, modernesnėmis platformomis. Be to, sutartyje buvo numatytas ne tik pačių tankų tiekimas, bet ir visas paslaugų paketas, įskaitant techninį aptarnavimą, logistiką, mokymus ir amuniciją.

 

Antroji didelė sutartis pasirašyta su Pietų Korėja. Pagal susitarimą Lenkija gauna tankus K2 „Black Panther“ ir savaeiges haubicas K9 „Thunde“r. Iš viso Lenkija gali įsigyti 1000 K2 tankų.

„Taigi, K2 ir „Abrams“ turi pakeisti pasenusius lenkiškus tankus T-72 ir PT-91 „Twardy“, gerokai sustiprindami šalies šarvuotąjį potencialą“, – pastebi stebėtojai. Straipsnio autoriai pabrėžia, kad Lenkija šiuo metu turi apie 569 pagrindinius kovinius tankus, tačiau modernių mašinų tik daugės.

 

Tuo tarpu antroje vietoje regione yra Graikija, turinti 1365 tankus. O neginčijama lyderė yra Turkija, kurios šarvuotą kumštį sudaro 2229 tankai.

„Šie skaičiai rodo, kad įvairiose Europos šalyse, kaip ir anksčiau, krašto apsaugos tikslais vis dar remiasi šarvuočiais“, – apibendrino stebėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()