Išsitaškė 200 m atstumu. Vietname sudužo sovietinis Su-22M (Foto)  ()

Mokomojo skrydžio metu pilotas nesuvaldė lėktuvo, bet sugebėjo nukreipti krentantį orlaivį toliau nuo gyvenamųjų pastatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietnamo oro pajėgų naikintuvas Su-22M4 sudužo per įprastą mokomąjį skrydį Quang Nam provincijoje. Nelaimė įvyko, kai pilotas nesuvaldė lėktuvo ir jis nukrito Jien Ban miesto gatvėse.

Žurnalistų teigimu, krentantį lėktuvą pilotas sugebėjo nukreipti nuo gyvenamųjų rajonų ir sėkmingai katapultavosi. Po smūgio į žemę priekinė ir galinė lėktuvo dalys nuskriejo maždaug 200 metrų atstumu.

Pirminiais duomenimis, aukų nebuvo, tačiau nuolaužos sužalojo vieną vyrą ir apgadino vietos gyventojų privačią nuosavybę. Taip pat pranešama, kad miesto valdžia nusprendė atlyginti gyventojams padarytą žalą, nukentėjusiems sumokėdama iki 4 milijonų Vietnamo dongų (163 USD).

 

Vėliau buvo nustatyta Su-22 katastrofos priežastis – avarija įvyko dėl techninio orlaivio gedimo.

 

Tai ne pirma nelaimė, susijusi su Su-22, nes 2023 metų sausio pabaigoje sudužo panašus Vietnamo oro pajėgų lėktuvas. Tada pilotui nepavyko išgyventi.

Kai kuriais duomenimis, Vietnamo oro pajėgos iš viso turi apie dvi dešimtis Su-22M4, kurie yra sovietinio Su-17M4 eksporto versija, aprūpinta žvalgybos įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()