„Lėktuvnešis, naikintuvai ir 16 000 karių skuba į Lenkiją.“ Kas vyksta (Video)  (1)

Didžioji Britanija nusprendė deleguoti didelį kontingentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario mėnesį prasidės NATO „Steadfast Defender“ manevrai – didžiausi nuo Šaltojo karo laikų. Dalis jų vyks Lenkijoje, o Didžioji Britanija paskelbė šiam tikslui delegavusi reikšmingas pajėgas. Londonas, be kita ko, atsiųs: lėktuvnešį, kitus laivus ir lėktuvus, taip pat per 16 tūkst. karių.

Sprendimą dėl Didžiosios Britanijos įsitraukimo į šių metų manevrus paskelbė gynybos ministras Grantas Shappsas. Pratybos skirtos paruošti NATO „bet kurio agresoriaus invazijai į valstybę narę“, jos vyks Lenkijoje, Vokietijoje ir Baltijos šalyse.

Didžioji Britanija nusprendė deleguoti didelį kontingentą. Jis apima 16 tūkst. sausumos karių ir F-35B ir P-8 „Poseidon“ orlaivių.

Manevruose taip pat dalyvaus aštuonių laivų grupė, įskaitant: povandeninį laivą ir vieną iš dviejų britų „Queen Elizabeth“ klasės lėktuvnešių. Iš viso britų ginkluotosios pajėgos dislokuos apie 20 tūkst. karių.

„Queen Elizabeth“ klasės lėktuvnešiai šiuo metu yra didžiausi karo laivai Europoje (rusų „Admiral Kuznecov“ turi kiek ilgesnį denį, bet mažesnę talpą). Jie pradėjo tarnybą 2017-2019 m.

 

Laivai 65 tūkst. tonų talpos ir turi 280 metrų ilgio korpusus. Būdingas jų bruožas yra du atskiri antstatai, esantys dešiniajame borte.

Konstruktoriai taip siekė padidinti laivo galimybes išgyventi kovą. Nors šaip laivui vadovaujama iš priekinio antstato, o oro operacijos valdomos iš galo, apgadinus vieną iš jų, kitas gali padėti atlikti visas reikalingas veiklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(289)
(15)
(274)

Komentarai (1)