Ruoškitės. III-is pasaulinis karas bus! Kas vyksta? (Video)  ()

Numatomas pavasario puolimas Ukrainoje ir ataka prieš Baltijos šalis liepą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelis ginkluotas konfliktas tarp NATO ir Rusijos neišvengiamas, jei tikėti slaptu Vokietijos ginkluotųjų pajėgų dokumentu, Rusijai įsiveržus į NATO Baltijos šalis jau liepos mėnesį.

Vokietijos ginkluotosios pajėgos (Bundesveras) ruošiasi potencialiai hibridinei Rusijos atakai rytiniame NATO flange šį vasarį, pranešė „Bild“.

Eskalacijos tarp NATO ir Rusijos tikimasi jau vasarį, sakė „Bild“ šaltinis, remdamasis slaptu Bundesvero dokumentu.

Konfidencialiame dokumente detalizuojama, kaip gali kilti konfliktas tarp Rusijos ir NATO, įvykiams besirutuliojant kas mėnesį. Kulminacija – šimtų tūkstančių NATO karių dislokavimas ir karo pradžia 2024 metų vasarą.

„Bild“ straipsnis numato karo scenarijų, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas saugumui ir vengiama nurodyti konkretų NATO karių skaičių ir judėjimą. Bundesvero „Gynybos aljanso 2023“ scenarijus numato, kad Rusijos mobilizacija prasidės 2024 metų vasarį, o po to – pavasario puolimas Ukrainoje ir ataka prieš Baltijos šalis liepą. Tikimasi kibernetinių atakų ir kitų hibridinio karo formų.

Įtampa gali pasiekti piką spalį, Rusijai perkeliant karius ir raketas į Kaliningradą.

 

„Suvalkų koridoriuje“ (mažame koridoriuje tarp Baltarusijos ir Kaliningrado, besidriekiančio Lenkijos ir Lietuvos pasienyje – red.) gruodį galimi „pasienio konfliktai“ ir „neramumai su daugybe aukų“. 2024 m. Rusija gali pakartoti savo 2014 m. invaziją į Ukrainą, tik NATO teritorijoje su Baltarusijos parama po rinkimų JAV, kai jos gali likti be lyderio.

Scenarijus baigiasi praėjus 30 dienų po „D dienos“, kai NATO, įskaitant Bundesverą, į rytinį flangą dislokuoja reikšmingas karines pajėgas. Tačiau, ar NATO sugebės suvaldyti Rusiją, scenarijuje klausimas išlieka atviras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(165)
(-109)

Komentarai ()