[ŽTL] Prioritetas – nepralaimėti Ukrainoje. Lietuva skelbia apie Rusijos antrąjį frontą  ()

Lietuvos krašto apsaugos ministerijos teigimu, priešas kol kas neturi galimybių paskirstyti pajėgų taip, kad jų užtektų tiek Ukrainoje, tiek prie vakarinių sienų, tačiau grėsmė išlieka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-17 [ŽTL] Prioritetas – nepralaimėti Ukrainoje. Lietuva skelbia apie Rusijos antrąjį frontą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip į „Bild“ straipsnį apie galimą Kremliaus puolimą NATO sureagavo Lietuvos krašto apsaugos ministerija.

Rusija neturi jėgų atidaryti papildomo fronto Europoje, kol karas Ukrainoje tęsiasi. Taip Lietuvos krašto apsaugos ministerija sureagavo į „Bild“ straipsnį apie slaptus Vokietijos Bundesvero dokumentus. Apie tai praneša „Delfi“.

Anot Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, okupantai šiuo metu turi vieną prioritetą – nepralaimėti Ukrainoje, todėl sunku numanyti, kad Kremlius skirsis prioritetus ir pradės kaupti pajėgas kitomis kryptimis. Atitinkamai, kol karas tęsiasi, antrojo fronto tikimybė yra minimali.

Kartu Lietuvos gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusija nori organizuoti ilgalaikį pajėgų didinimą vakarų kryptimi.

„Tam tikslui sukurti planai plėsti infrastruktūrą ir karinius dalinius, vykdomi infrastruktūros pokyčiai, dalijamos valdymo sritys“, – teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

 

Be to, Vilnius pridūrė, kad departamento pateiktas grėsmių vertinimas esminių pokyčių nepatyrė. Kremlius išlaiko reikšmingus pajėgumus ir nuolatos papildo pajėgas netoli fronto linijos Ukrainoje.

„Rusijos prioritetas šiuo metu yra nepralaimėti karo su Ukraina, tam tikslui ji skiria tam tikrus resursus“, – reziumavo Lietuvos krašto apsaugos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()