[ŽT] „90 000 karių.“ Ką ruošia NATO?  ()

Bus praktikuojama nacionalinių ir tarptautinių sausumos pajėgų parengtis ir dislokavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO nori sutelkti apie 90 000 karių vasarį prasidėsiančioms didelėms Rusijos suvaldymo pratyboms. Vokietijos televizijos kanalas N-TV apie tai pranešė sausio 18 d., remdamasis „Deutsche Presse-Agentur“.

Kaip nurodyta, agentūra apie tai sužinojo per Šiaurės Atlanto aljanso vyresniųjų karo atstovų susitikimą Briuselyje.

Televizijos kanalas pažymi, kad pratybos, pavadintos „Steadfast Defender“, bus didžiausios nuo Šaltojo karo pabaigos. Kaip nurodyta, bus praktikuojama nacionalinių ir tarptautinių sausumos pajėgų parengtis ir jų dislokavimas.

Priduriama, kad pratybų scenarijuje bus Rusijos ataka sąjungininkų teritorijoje, kuri patenka į Šiaurės Atlanto sutarties 5 straipsnio apibrėžimą, pagal kurį „ginkluotas išpuolis prieš vieną ar daugiau šalių Europoje ar Šiaurės Amerikoje bus laikomas ataka prieš jas kaip visumą“.

 

Sausio 14 d. laikraštis „Bild“, remdamasis slaptu Bundesvero dokumentu, pranešė, kad Vokietija ruošiasi kariniam NATO ir Rusijos susidūrimui, kuris esą gali įvykti 2025 metais.

Vokietijos gynybos ministerija savo ruožtu pareiškė, kad įvairių scenarijų svarstymas yra kasdienių karinių reikalų dalis, ypač kariuomenės mokymų metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: