„Tai svarbiau nei tu ar aš.“ Zelenskis atkirto Trumpui. Grasina nutraukti visą finansavimą. Kas vyksta  (1)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šią savaitę Davose aptarė poreikį gauti daugiau JAV finansavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį Davose vykusiame Pasaulio ekonomikos forume  interviu metu V. Zelenskis kalbėjo apie JAV balsavimo pasekmes pasauliniu mastu, nes būsimas finansavimas Ukrainai priklauso nuo politinės pusiausvyros.

Atsakydamas į „Business Insider“ užduotą klausimą, V. Zelenskis pabrėžė tarptautinės taikos būtinybę ir susiejo tos taikos galimybę su nuolatine parama Ukrainai.

„Mums reikia taikos pasaulyje“, – sakė jis žiniasklaidos lyderių kambaryje. „Taika Ukrainoje reiškia taiką Europoje, o tai reiškia taiką pasaulyje“.

Didžioji dalis 45 minutes trukusių diskusijų tarp V. Zelenskio ir žiniasklaidos iš viso pasaulio buvo sutelkta į Ukrainos kovą siekiant gauti daugiau pagalbos iš Vakarų sąjungininkų.

V. Zelenskis išsakė įspėjimus, kai respublikonų partija (GOP) visiškai nusisuko nuo tolesnio Ukrainos finansavimo prieš dvejų metų Rusijos invazijos metines.

Kylio pasaulio ekonomikos instituto duomenimis, J. Bideno administracija ir Kongresas patvirtino daugiau nei 75 mlrd. dolerių paramą nuo invazijos pradžios.

Gruodį prezidentas lankėsi Kongrese, siekdamas įtikinti JAV įstatymų leidėjus patvirtinti maždaug 111 mlrd. dolerių paramos sumą.

Tačiau V. Zelenskio vizitu GOP lyderiai liko nesujaudinti.

 

Vienas aršiausių JAV paramos Ukrainai kritikų yra respublikonų lyderis ir buvęs prezidentas Donaldas Trumpas, kuris anksčiau šį mėnesį apgailestavo dėl „senų gerų JAV „siurbėlių“ dėl to, kad jie ir toliau apmokėjo „NATO sąskaitą“ Ukrainoje.

D. Trumpas jau seniai skeptiškai žiūri į tolesnį JAV finansavimą Ukrainai ir vietoj to pasisakė už „Amerika pirmiausia“ izoliacionistinę politiką.

Davoso diskusijos metu V. Zelenskis pripažino, kad kai kurios Amerikos politinės mašinos sektos, kurias jis pavadino radikaliais respublikonų balsais, pradėjo kelti susirūpinimą Ukrainai, tačiau pažadėjo dirbti su bet kuriuo išrinktu Amerikos prezidentu.

Tačiau D. Trumpas ir jo tautiečiai respublikonai suabejojo nuolatinės pagalbos Ukrainai nauda iš dalies dėl to, kad didelė dalis Amerikos balsuojančių visuomenės narių vis labiau tam prieštarauja arba jai abejingi – tai politinis sumetimas, į kurį BI paprašė V. Zelenskio atkreipti dėmesį.

 

Ukrainos prezidentas atsakydamas pateikė žinią skeptiškam Amerikos rinkėjui, teigdamas, kad nuolatinė parama Ukrainai turės ilgalaikių ir pasaulinių pasekmių, kurios išliks ne tik D. Trumpui, J. Bidenui ir V. Zelenskiui.

„Jei V. Putinas nelaimės – tikiuosi ir užtikrinu, kad taip ir bus – tai reiškia, kad jūsų vaikų ateitis bus taiki“, – sakė V. Zelenskis.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(4)
(143)

Komentarai (1)