„Amerikietiški“ dronai Šiaurės Korėjoje. Aiškėja tiesa. MiG-21 dalys (Foto)  ()

Vizualiai Šiaurės Korėjos dronas „Saetbyol-4“ yra amerikietiško RQ-4 „Global Hawk“ kopija. Tačiau vizualinis panašumas nereiškia technologijų pažangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja galėjo panaudoti seno naikintuvo J-7 (sovietinio MiG-21 kopijos) dalis, kad sukurtų droną „Saebyeol-4“. Tai pranešė „Aviacijos savaitė“ žurnalistas Minseokas Kimas.

Per naujos raketos bandymą Kim Jong Unui buvo parodyti du dronai Saebyeol-4“ ir „Saebyeol-9“, kurie yra amerikietiškų analogų kopijos. „Pirmasis vizualiai labai panašus į amerikiečių strateginį RQ-4 „Global Hawk“, o antrasis „Saebyeol-9“ atkartoja MQ-9 „Reaper“ dizainą“.

Dabar Pietų Korėjos žurnalistas nustatė, kad „Saebyeol-4“ greičiausiai gavo dalis iš Kinijos lėktuvo J-7, kuris yra sovietinio MiG-21 kopija. Visų pirma, kalbama apie važiuoklę. Dėl sparno vidinės struktūros galėjo pakisti rato orientacija, tačiau pati konstrukcija yra identiška.

Minseokas Kimas aiškina, kad J-7 dalių naudojimas gali reikšti, kad KLDR turi ribotas galimybes projektuoti ir konstruoti orlaivius. Važiuoklė yra labai svarbus drono elementas, nes turi atlaikyti visas apkrovas kilimo ar tūpimo metu. Jei jis nėra pakankamai stabilus, tai gali sukelti avariją. Tikriausiai KLDR neturi galimybės sukurti dronų važiuoklės nuo nulio, todėl korėjiečiai turėjo „kanibalizuoti“ atsargines dalis iš J-7 dėl nesugebėjimo sukurti masinės važiuoklės gamybos.

 

Be to, naikintuvo J-7 važiuoklė gali atlaikyti maksimalią 9,1 tonos apkrovą, o tai yra žymiai mažesnė nei amerikietiško RQ-4 UAV, kurį nukopijavo korėjiečiai. Tuo pačiu metu vizualiai „Saebyeol-4“ matmenys atrodo tokie patys kaip „RQ-4 Global Hawk“.

 

 

Dėl techninių apribojimų Šiaurės Korėjos dronai akivaizdžiai bus prastesni nei amerikietiški dronai.

Minseokas Kimas daro išvadą, kad:

  • KLDR negalėjo visiškai savarankiškai sukurti dronų dėl išteklių ir atsarginių dalių trūkumo;
  • važiuoklė ir variklis tikriausiai buvo paimti iš senų Šiaurės Korėjos naikintuvų;
  • vizualiai dronas atrodo šiuolaikiškai, tačiau jo gamyba ir galimybės išlieka labai ribotos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(10)
(-4)

Komentarai ()