Grėsmė JAV. Kinija sugalvojo, kaip sunaikinti JAV laivyną tik su 2–3 palydovais (Video)  ()

Specialūs EW palydovai galės slopinti amerikiečių radarus SPY-1D, kurie leis hipergarsinei raketai pasiekti taikinį – lėktuvnešį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektroninės informacijos valdymo mokslo ir technologijų laboratorija, kurianti elektroninio karo (EW) įrangą Kinijos kariuomenei, sukūrė strategiją, kaip atakuoti JAV karo laivus naudojant palydovus ir raketas, rašo Kinijos laikraštis SCMP.

Remiantis Kinijos mokslininkų sukurtu kompiuteriniu modeliavimu, hipergarsinės priešlaivinės raketos turėtų būti paleidžiamos iš 1200 km atstumo, atsižvelgiant į tai, kad JAV lėktuvnešio smogiamoji grupė turi 1000 km kovinį nuotolį. Raketos, pakilusios į 200 km aukštį, nukreipiamos į JAV karo laivus, kurių radarai jas aptinka tik 10 minučių po paleidimo. Iki to laiko raketos jau bus tik 50 km atstumu nuo JAV laivyno.

Tyrėjų teigimu, atliekant jų modeliavimą buvo atsižvelgta ir į kosminės elektromagnetinių ginklų sistemos veikimą, kuri slopino amerikiečių palydovinių laivų radarus.

Be kosminės elektromagnetinių ginklų sistemos, tyrėjai išbandė keletą žemos orbitos EW palydovų, kurie užėmė pozicijas virš Amerikos lėktuvnešio. Palydovai aptikdavo JAV karo laivų radarų signalus, o vėliau atsakydavo taip pat galingais signalais, todėl net radaro bangoms atsimušant į raketas, radarai negalėtų atskirti aido nuo stipraus foninio triukšmo.

Mokslininkų komanda padarė išvadą, kad daugybė žemos orbitos palydovų suteikia „unikalių pranašumų“ atliekant tokią sudėtingą misiją, kurią jie modeliavo naudodami DI.

„Kosminės platformos, skirtingai nei, pavyzdžiui, elektroninio karo lėktuvai, veikia už valstybių sienų, todėl jas galima greitai mobilizuoti visame pasaulyje ir aprėpti platų frontą. O kadangi šie palydovai yra tik keli šimtai kilometrų nuo Žemės paviršiaus, jų signalai, sukeliantys trukdžius, yra pakankamai galingi ir nereikalauja jautrių imtuvų“, – rašoma medžiagoje.

Mokslininkai teigia, kad elektroninis karas kosmose, naudojant žemos orbitos palydovų žvaigždynus, tapo „svarbia informacinio karo dalimi“. Tyrėjai mano, kad 2 ar 3 palydovų užteks atakuoti lėktuvnešių grupę, o 28 palydovų grupė užtikrins visuotinį smūgį.

Kaip Kinijos mokslininkams pavyko „apgauti“ „Lockheed Martin“ radarą SPY-1D

 

Kompiuterinis atakos modeliavimas buvo sukurtas prieš radarą SPY-1D, kurį pirmiausia naudoja JAV karinio jūrų laivyno Arleigh Burke klasės eskadriniai minininkai tolimojo nuotolio priešlaivinėms raketoms aptikti. „Lockheed Martin“ SPY-1 seriją pristatė dar aštuntajame dešimtmetyje, todėl Kinijos kariuomenė yra labai gerai susipažinusi su jos galimybėmis. Be to, pasak Amerikos žiniasklaidos, šis radaras veiks iki 2060 m.

Simuliacijoje suvaidintas scenarijus, kai 2 palydovai skirtingais kampais slopina tą patį radarą, sukurdami „klaidingus oro pavojaus signalus iš priešo priekio, šono ir galo“. Taigi, kai Kinijos priešlaivinės raketos yra 50 km atstumu nuo taikinio, palydovai nustoja slopinti, įjungia borto trukdžius, o raketos atlieka manevrus, kol sunaikina taikinį.

 

Atakuoti lėktuvnešio smogiamąją grupę dideliu atstumu nėra lengva užduotis, nes palydovai, raketos ir laivai juda dideliu greičiu. Tačiau mokslininkų komanda teigia, kad jų DI modeliavimas, nustatantis tokio smūgio laiko ribas ir erdvinius diapazonus, rodo, kad tokia ataka yra įmanoma. Jie pažymėjo, kad JAV ir Rusija taip pat kuria scenarijus, susijusius su kosminių ginklų panaudojimu.

Simuliacijoje panaudota hipergarsinė raketa neatskleidžiama, tačiau dokumente pabrėžiama, kad ji nuo tradicinės balistinės raketos skiriasi savo gebėjimu manevruoti paskutinėje fazėje, tai yra, gali priartėti prie taikinio nenuspėjama trajektorija. Teigiamas šios raketos nuotolis yra toks pat kaip ir YJ-21. Daroma prielaida, kad hipergarsinė priešlaivinė raketa gali išvystyti iki 10 machų greitį, todėl priešo oro gynybos sistemai sureaguoti lieka mažiau nei 20 sekundžių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(15)
(-10)

Komentarai ()