DI - naudingas kare? „OpenAI“ keičia politiką  ()

Subtiliai pašalinta formuluotė apie atitinkamą draudimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „OpenAI“ pakeitė savo technologijos naudojimo kariniais tikslais politiką, subtiliai pašalindama formuluotę apie atitinkamą draudimą.

Tai pranešė leidinys „Intercept“.

Žurnalistai pažymėjo, kad iki sausio 10 d. „OpenAI“ puslapyje „Naudojimo politika“ buvo uždrausta „veikla, kuri kelia didelę fizinės žalos riziką“, įskaitant „ginklų kūrimą“ ir „karinę veiklą“.

Atnaujintoje politikoje išlaikomas draudimas naudoti „OpenAI“ paslaugas, siekiant pakenkti sau ar kitiems – tai sąlyga, kuri vis dar neleidžia dirbtinio intelekto naudoti „ginklų kūrimui“. Tačiau bendras draudimas naudoti įmonės technologijas kariniuose reikaluose išnyko.

Bendrovė teigė, kad nepaskelbtu pakeitimu siekiama padaryti dokumentą „aiškesnį“ ir „labiau skaitomesnį“, be to, įtraukta daug kitų reikšmingų formuluotės pakeitimų.

„OpenAI“ atstovas Nico Felixas „Intercept“ sakė, kad bendrovė „siekia sukurti universalių principų rinkinį, kurį būtų lengva įsiminti ir pritaikyti, ypač todėl, kad jų įrankius dabar naudoja paprasti vartotojai visame pasaulyje, kuriuos dabar gali sukurti ir GPT“.

Tačiau jis atsisakė patikslinti, ar neaiškus draudimas taikomas kokiam nors kariniam naudojimui.

 

„Draudžiamas bet koks mūsų technologijų naudojimas, taip pat ir kariuomenėje, siekiant sukurti ar naudoti ginklus, kenkti kitiems žmonėms ar naikinti turtą, užsiimti neleistina veikla, pažeidžiančia bet kokios paslaugos ar sistemos saugumą“, – pabrėžė bendrovės atstovas.

„OpenAI“ bendrovė atidarė internetinę parduotuvę, kurioje vartotojai gali dalytis pritaikytomis populiaraus „ChatGPT“ pokalbių roboto versijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()