Po Ukrainos seks ir SSRS atkūrimas. Kuriuos regionus Rusija bijo prarasti labiausiai?  ()

Rusija tikisi, kad pergalė prieš Ukrainą padės atkurti buvusių SSRS respublikų kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigiama Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovo Oleksandro Lytvynenkos straipsnyje.

„Pergalė prieš Ukrainą turėtų atverti kelią buvusių SSRS respublikų kontrolės atstatymui, bet jau ant naujų/senų Rusijos imperializmo pamatų, neapimto komunistine ideologija. Rusija aiškiai suvokia, kad Ukrainai žlugus, bus sprendžiama užduotis susigrąžinti kitas buvusias sovietines respublikas, tačiau jei Ukraina stovės, Pietų Kaukazo ir Centrinės Azijos kontrolės praradimas yra tik laiko klausimas. Tai ir lemia rusų veiksmus šiuose regionuose“, – rašė Lytvynenko.

Kaip jis pažymėjo, Rusija mano, kad puldama Ukrainą ji kartu kovoja su Vakarais, pirmiausia su JAV. Todėl dar vienas iš jos tikslų – sudaryti politines ir karines sąlygas tolesnei kovai su Vakarais dėl Rusijos/Sovietų imperijos atkūrimo didžiausioje ekspansijoje nuo Antrojo pasaulinio karo.

Anot žvalgybos vadovo, Rusija įsitikinusi, kad Vakarai greitai praras savo įtaką pasaulyje, jei patirs antrą triuškinamą pralaimėjimą – pirmasis įvyko 2021 m. Afganistane.

„Revizionistinės valstybės, kurių akys nukreiptos į Ukrainą, tai pamatys ir supras: tai jau įmanoma. Taigi, de facto ir galiausiai de jure, jie nustatys taisykles savo atsakomybės/įtakos srityse. Dėl to po kelerių metų pasaulyje bus nustatyta nauja daugiapolė tvarka, kurioje bus išspręsti visi svarbūs klausimai ir kelios didžiosios valstybės gaus atitinkamą naudą, iš kurių viena bus Rusija“, – rašo Lytvynenko.

 

Anot jo, Rusijos Federacija suvokia, kad ne tik išsvajota pergalė prieš Ukrainą turės pasaulinį efektą, bet ir tai, kad „Rusija negali pasiekti savo tikslų Ukrainoje nesugriovus pasaulinės tvarkos“.

Rumunijos užsienio reikalų ministrė Luminica-Teodora Odobescu pareiškė, kad Rusija turi patirti strateginį pralaimėjimą, nes puldama Ukrainą ji kelia pavojų visos Europos saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(9)
(45)

Komentarai ()