Tai neišvengiama. Baltijos šalys kurią bendrą gynybos liniją  ()

Baltijos šalių gynybos ministrų komiteto posėdyje Latvijos, Lietuvos ir Estijos ministrai pasirašė susitarimą dėl Baltijos gynybos linijos sukūrimo NATO rytinei sienai stiprinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Latvijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

„Kartu su Estijos (Hanno Pevkur – red.) ir Lietuvos (Arvydu Anušausku – red.) gynybos ministrais nusprendėme pradėti Baltijos gynybos linijos kūrimą. Ši iniciatyva ženkliai sustiprins mūsų šalių karinius pajėgumus saugoti savo sienas, siekiant atitolinti ir blokuoti galimo priešo judėjimą. Tai bus bendras Baltijos šalių projektas, kuris taip pat padės NATO gynybos planų rėmuose“, – sakė Latvijos gynybos ministras Andris Spruds.

Prie NATO ir Europos Sąjungos išorės sienos Baltijos jūroje planuojama sukurti ir dislokuoti įvairias atgrasymo priemones.

Susitikime gynybos ministrai taip pat pabrėžė, kad reikia stiprinti oro gynybos, kaip svarbiausios Baltijos regiono gynybos sudedamosios dalies, potencialą.

Trys Baltijos valstybės patvirtino savo pasiryžimą stiprinti paramą Ukrainai per koalicijas ir bendradarbiauti kuriant tokias koalicijas. Taip pat bus tęsiami Ukrainos kariuomenės mokymai.

 

Besiruošdami NATO viršūnių susitikimui Vašingtone, susitikimo metu Baltijos šalių gynybos ministrai vienbalsiai išreiškė paramą Ukrainos stojimui į NATO ir Europos Sąjungą bei papildomai pabrėžė būtinybę kryptingai stiprinti NATO oro gynybą regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()