Puiki proga. Trapiausia Putino karjeros akimirka  ()

Rusija yra didelė, sudaryta iš daugybės regionų. Kai kurie iš jų yra labai tolimi ir stipraus bendrumo su Maskva nejaučia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baškirijos Respublikoje sausio 15 dieną kilo protestai dėl vietinio aktyvisto pasiuntimo į kalėjimą - jis buvo nuteistas už „ekstremizmą“. Politologas Mykola Davydiukas mano, kad Baškirijos Respublika, Ičkerija ir Dagestanas yra trys trapiausios Putino režimo vietos.

Baškirijoje į gatves išėjo tik 5 tūkstančiai žmonių, bet tokie ne rusų regionai Putinui ateityje gali sukelti didelių problemų. „Respublika pagal konstituciją yra paruošta valstybė, kaip ir Tatarstanas. Atėjusi „padėti“ Rusija juos kolonizavo, bet pagal dokumentus rusai šio klausimo dar neuždarė“ – sakė politologas.

Kai kurie Baškirijos vadovai nesutinkantys su Rusijos valdžia yra Vienoje, kai kurie – Londone. Davydiukas mano, kad Ukraina gali ir turi su jais dirbti.

Dabar bus pats trapiausias momentas Putino karjeroje. Dabar tai yra pats trapiausias laikas - „karaliaus karūnavimas“. <...> Trapi akimirka, kai atrodo, kad esi valdžioje, bet dar ne visai. Ir ši akimirka gali būti sutrikdyta“, – pažymėjo Davydiukas.

Politologas pabrėžė, kad tarp Ukrainos draugų ir partnerių neabejotinai yra pasipriešinimo dalyvių. JAV, jo nuomone, nenori didelės destabilizacijos Rusijoje. Tačiau Europoje yra pajėgų, pasiruošusių padėti Ukrainai. „Yra buitinių darbų, kuriuos galime atlikti nepasitarę su visais. Dabar yra galimybių langas iki kovo mėnesio. Ar iš to kas nors išeis, nežinau“, - pridūrė Davydiukas.

 

Politologas mano, kad reikia investuoti į nacionalizmą Rusijoje. Tokios respublikos kaip Baškirija gali atitrūkti nuo Rusijos.

„Šis vaikinas [nuteistasis už „ekstremizmą“ - red.] nėra aplinkosaugos aktyvistas, kaip dažnai sakoma. Jis yra savo respublikos politinis nacionalistas“, – sakė Davydiukas.

(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: