„Atpažino iš vos vienos nuotraukos“. Kaip Ukraina su JAV laimės karą  (1)

Vakarų ekspertus stulbina Ukrainos pasiekimai dirbtinio intelekto srityje


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje dirbtinio intelekto kūrimo tempai yra įspūdingesni nei JAVteigia Benjaminas Jensenas, Strateginių ir tarptautinių studijų centro „Future of Warfare Initiative“ vyresnysis mokslinis bendradarbis.

Ukrainoje dirbtinio intelekto pritaikymu užsiima programuotojai ir inžinieriai. Daugelis dronų kuriami „namų sąlygomis“, o vėliau sėkmingai pradedami masiškai gaminti, apeinant valdžios institucijas.

Kariaudama Ukraina naudoja Vakarų dirbtinio intelekto pasiekimus įvairioms užduotims - karo nusikaltimų įrodymams rinkti ir įtariamiems karo nusikaltėliams surasti, dronams valdyti ir taikikliams nukreipti, Rusijos dezinformacijai ir propagandai aptikti, išminavimui ir atstatymo planavimui.

Tačiau Ukrainai vis dar reikia JAV dirbtinio intelekto pajėgumų: Jamesas Hessas, Amerikos valstybinių universitetų sistemos Saugumo ir globalių studijų mokyklos profesorius, teigia, kad Ukrainai reikalingi didžiuliai Amerikos duomenų apdorojimo pajėgumai, kad ji galėtų visapusiškai išanalizuoti karo eigą.

„The Times“ rašė, kaip Ukraina buvo priblokšta JAV bendrovės „Clearview AI“ veido atpažinimo įgūdžių - iš vos vienos rusų kareivio nuotraukos ji atskleidė jo vardą, pavardę, gimtąjį miestą ir socialinės žiniasklaidos profilius, net jei vaizdas buvo grūdėtas ar iš dalies užtušuotas.

 

Daugiau nei 1 500 pareigūnų naudojasi veido atpažinimo priemone, kuri padėjo jiems identifikuoti daugiau nei 230 000 Rusijos karių ir pareigūnų, dalyvavusių karinėje invazijoje. Savo įrankius „Clearview" Ukrainai teikia nemokamai.

Tokiu būdu Ukraina naudojasi pažangiomis dirbtinio intelekto sistemomis, kurios labai svarbios pergalei kare prieš Rusiją.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(243)
(9)
(234)

Komentarai (1)