Prasilenkę net neįtarsite. Kaip vežami branduoliniai ginklai (Video)  ()

Amerikiečių vairuotojai net neįtaria, kad ką tik prasilenkė su sunkvežimiu, gabenančiu branduolinius ginklus...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas neslepia, kad tarp 5244 branduolinių ginklų dauguma yra JAV. Ir šis arsenalas nuolat juda po šalį. Vienos bombos prevenciniais tikslais išvežamos į gamyklą, kitos iš ten grąžinamos, o kitur tiesiog perdislokuojamos.

Dažniausiai šie ginklai dedami į specialų sunkvežimio korpusą ir nuvežami planinei priežiūrai. Tai vyksta reguliariai, pagal grafiką ir specialiai suplanuotu maršrutu. Pašaliniai net nenutuokia, kad kažkokiame greitkelyje prasilenkė su branduolinę bombą gabenančiu vilkiku.

Išoriškai tai yra įprasčiausias sunkvežimis, susidedantis iš tolimųjų reisų vilkiko ir dengtos puspriekabės. Tiesą sakant, šios transporto priemonės yra geriau žinomos kaip „Safeguards Transporter“. Jie yra specialiai įrengti, kad apsaugotų bombą nuo atsitiktinio sprogimo.

Puspriekabė su sustiprinta važiuokle pagaminta iš neperšaunamo ir ugniai atsparaus plieno, kurio storis 30,4 mm. Padangos taip pat specialios, skirtos išvengti sprogimų. Ašys blokuojamos, jei kas nors bando pavogti sunkvežimį, o greitai besiplečiančios putos neleidžia bombai atsitrenkti į sunkvežimį, jei šis apvirstų.

Jei bandoma neleistinai patekti į sunkvežimį, užpuolikas gaus elektros šoką.

Nežymėto vilkiko vairuotojas nedėvi jokių atpažinimo ženklų. Aplinkinių dėmesio nepatrauks net poros visureigių palyda su ginkluotais federaliniais agentais. Tikrai nepamatysite drono ar aukščiau skrendančio stebėjimo sraigtasparnio. Tačiau jie stebi – stebi vilkstinės aplinką, o prireikus gali atidengti ugnį.

 

Slaptų krovinių grupę gali sudaryti branduoliniai ginklai ar jų komponentai, prisodrintas uranas ar plutonis. Už pervežimus atsakingas Saugaus transporto biuras (OST).

„Atominių sunkvežimių“ vairuotojai turi turėti ne tik įgūdžių, bet ir psichologinę ištvermę.

Baigę įdarbinimo procesą, kandidatai maždaug 18 savaičių mokosi Fort Chaffee, Arkanzase. Tai yra pagrindinis branduolinių medžiagų kurjerio mokymas ir būtinas visiems naujiems kandidatams.

Vairuotojų mokymas suteikia kandidatams pagrindinius transporto priemonių valdymo įgūdžius. Kandidatai turi gauti sertifikatą ir išlaikyti visus vairavimo egzaminus.

 

Be to, kandidatai išstudija visas atitinkamas instrukcijas, laiko fizinio pasirengimo testą, daugybę egzaminų raštu ir daugybę veiklos testų.

Baigę mokymus kandidatai, sėkmingai gavę saugumo pažymėjimą, dalyvauja antžeminėse operacijose su aktyviu federalinio agento padaliniu ir intensyviai testuojami per pajėgų palydos pratybas.

Branduolinių ginklų pervežimai paprastai vykdomi ištisus metus ir beveik visada suplanuojami iš anksto. Būtinai važiuoja du vairuotojai ir apsaugos agentų ekipažas salone. Klausytis radijo ar muzikos leidžiama tol, kol tai netrukdo konvojaus ryšiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()