Rusų košmaras. Suvarpytas šimtais skylių, bet kovoja kaip naujas. Įrodė, kodėl laikomas geriausiu ginklu kare (Video)  ()

Be šios kovinės mašinos „šiaurinis flangas jau būtų prarastas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų košmaras. Suvarpytas šimtais skylių, bet kovoja kaip naujas. Įrodė, kodėl laikomas geriausiu ginklu kare.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti Ukrainos kariuomenės valdoma pėstininkų kovos mašina M2A2 „Bradley“. Joje naudojamas BRAT paketas patraukia dėmesį.

Ukrainiečiai parodė žvėrį iš Avdijivkos

Avdijivkos apylinkėse kelias savaites vyksta didžiuliai susirėmimai. Praėjusią savaitę turėjome galimybę pamatyti, kaip M2A2 „Bradley“ suvarpo rusų T-90M „Proryv“.

M2A2 „Bradley“ pasirodė pranašesnis, patvirtindamas puikų vaidmenį, kurį jis atlieka vykstančiame konflikte.

Iš JAV atgabentos pėstininkų kovos mašinos suteikia puikias puolimo galimybes ir tuo pačiu pasižymi labai dideliu patvarumu. Jos daug kartų gelbėjo jose buvusių įgulų gyvybes.

 

BRAT (angl. Bradley Reactive Armor Tiles) paketai šiuo klausimu atlieka svarbų vaidmenį. Tai sprendimas, kurį kartu sukūrė amerikiečiai ir izraeliečiai. Tokiu būdu sustiprintos M2A2 „Bradley“ transporto priemonės buvo naudojamos, pavyzdžiui, Sirijoje ir Irake, o dabar jų galima pamatyti ir Ukrainoje.

Tai yra papildomai sumontuotos reaktyviosios (sprogstamosios) plokštės, kurios padidina apsaugos lygį nuo, be kita ko, granatų (pvz., iš granatsvaidžių RPG-7) ir pėstininkų kovos mašinose naudojamų automatinių pabūklų ugnies. Taip pat tų, kuriuos naudoja rusai.

BRAT plokštės tvirtinamos prie specialiai tam skirto rėmo. Tai galima padaryti ir lauko sąlygomis.

M2A2 „Bradley“ – vertingiausios ukrainiečių kovinės mašinos

 

Vienas Ukrainos karys viename interviu pareiškė, kad be M2A2 „Bradley“ „šiaurinis flangas jau būtų prarastas“. Viešai prieinama informacija rodo, kad iki šiol Ukrainą pasiekė per 180 vnt. M2A2 „Bradley“.

Šios vikšrinės pėstininkų kovos mašinos turi 600 AG variklius. Keliuose jos gali pasiekti maksimalų maždaug 65 km/h greitį, o laukuose gali efektyviai judėti nepalankiomis sąlygomis, įveikdamos apie 0,9 m aukščio kliūtis ir vandens telkinius.

Įgula gali šaudyti į priešo taikinius pirmiausia 25 mm M242 „Bushmaster“ automatiniu pabūklu, kurio ugnies greitis yra 200 šovinių/min., o nuotolis iki maždaug 2 km. Be to, gamintojas nusprendė įrengti kulkosvaidžius ir prieštankinius valdomų raketų paleidimo įrenginius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(244)
(1)
(243)

Komentarai ()