Taika atšaukta. Nebus jokio dviejų Korėjų susivienijimo. Ką padarė Š. Korėja (Foto)  (2)

Susivienijimo arka stovėjo Pchenjane, pagerbiant susitarimą dėl galimo Šiaurės ir Pietų Korėjos susitaikymo. Dabar vietoj jos yra tuščia vieta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (KLDR, Šiaurės Korėja) sostinėje buvo sunaikintas paminklas Susivienijimo arka, kuris simbolizavo dviejų Korėjos dalių – Šiaurės ir Pietų – susitaikymo ir susivienijimo galimybę. Prieš tai KLDR lyderis Kim Jong Unas paskelbė pareiškimą, kuriame patikino, kad taika tarp dviejų šalių neįmanoma. Portalas „NK News“ rašo apie situaciją KLDR sostinėje.

Portale buvo paskelbtos palydovinės nuotraukos, kuriose matyti pokyčiai toje vietoje, kur stovėjo Susivienijimo arka. 2024 metų sausio 8 dieną darytoje nuotraukoje statinys matomas, tačiau sausio 23 dienos nuotraukoje jo nebėra.

Straipsnio autoriai pažymi, kad tiksliai nenustatė, kada paminklas buvo nugriautas. Maždaug sausio 19-ąją jis dar stovėjo, tačiau iki sausio 23-osios neaišku, kurią dieną sunaikinimas įvyko.

 

Pažymėtina, kad sausio 15 d. KLDR lyderis Kim Jong Unas pasakė pagrindinę kalbą 10-ojoje Nacionalinės Asamblėjos sesijoje.

Diktatorius iš pradžių susirinkusiems pasakojo apie šalies pasiekimus įvairiose srityse, o vėliau pranešė planuojantis keisti šalies Konstituciją. Be kita ko, jis siūlo iš pagrindinio įstatymo išbraukti bet kokius žodžius, kalbančius apie taikos su Korėjos Respublika galimybę – „susitaikymas“, „susivienijimas“ ir kt. Jo nuomone, šios šalies žmonės dėl JAV įtakos taip pasikeitė ir yra taip pasirengę kovoti, kad tolesni susitarimai neįmanomi.

 

 

Susivienijimo arka – 30 m aukščio ir 60 m pločio paminklas. Statinys buvo pastatytas iš marmuro pietiniame KLDR sostinės Pchenjano pakraštyje 2001 m., pagerbiant abiejų Korėjų 1972 m. susitarimą.

Daugiau nei prieš 50 metų Šiaurės ir Pietų Korėjos vyriausybės pasirašė trijų punktų susitarimą, kuris suteikė vilčių dėl ateities taikos. Visų pirma, šalys susitarė dėl taikaus susivienijimo be trečiųjų šalių įsikišimo, nepaisant ideologijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(12)
(-8)

Komentarai (2)