Tai įvyko! Turkija pasiekė savo. 23 000 000 000. Ką padarė JAV  ()

JAV Valstybės departamentas pritarė naikintuvų F-16 ir jų modernizavimo priemonių pardavimui Turkijai, o tai įvyko jai ratifikavus Švedijos įstojimo į Šiaurės Atlanto aljansą protokolą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendra Turkijos vadovybės prašoma sandorio suma yra 23 milijardai dolerių. Tai apima 40 naujų F-16 dviejų modifikacijų įsigijimą ir 79 esamų orlaivių modernizavimą bei papildomą jiems skirtą įrangą.

Šie orlaiviai „suteiks Turkijai modernizuotų daugiafunkcinių kovinių orlaivių parką, kuris leis jai apginti savo oro erdvę, prisidėti prie NATO regioninio saugumo misijų ir apsaugoti NATO sąjungininkus bei išlaikyti sąveikumą su JAV ir NATO pajėgomis“, nurodė Gynybos ministerija.

Be to, JAV Senato užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benas Cardinas, kuris buvo vienas aktyviausių F-16 pardavimo Turkijai kritikų, paskelbė pritariantis susitarimui, motyvuodamas ne tik Švedijos įstojimo į NATO blokavimu, bet ir žmogaus teisių padėtimi.

 

„Skubiai reikia gerinti padėtį, susijusią su pagarba žmogaus teisėms Turkijoje, ypač dėl neteisingo žurnalistų ir pilietinės visuomenės lyderių įkalinimo, gerinti bendradarbiavimą, reikalaujant, kad Rusija būtų atsakinga už invaziją į Ukrainą, sumažinti retorikos laipsnį Vidurio Rytų atžvilgiu“, – sakė senatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()