„Palydovai ginkluoti robotinėmis rankomis kovai su kitais palydovais.“ Kosmose vyksta neįtikėtinas karas  (1)

JAV tvirtina, kad Kinija ir Rusija slepia savo palydovų grėsmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis nauja JAV kosminių pajėgų ataskaita, Kinija ir Rusija paleido palydovus, kurie yra skirti apžiūrėti ir remontuoti kitus erdvėlaivius, tačiau gali būti naudojami atakuoti JAV objektus.

Apie tai rašo „Bloomberg“.

Kai kurių palydovų, pavyzdžiui, Kinijos „Shijian 17“ ir 21 dvejopas paskirties pobūdis apsunkina prieštaringų erdvės bandymų ar priešiškos veiklos aptikimą.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad Rusija ir Kinija kuria ir išbando prieškosminius ginklus, siekdamos sugadinti arba sunaikinti palydovus.

Kinija taip pat kuria ir gali būti beveik dislokuoti antžeminius lazerius, galinčius sugadinti, o ne tik laikinai apakinti JAV palydovinius jutiklius.

„Jie dažnai slepia šią veiklą, kad išvengtų tarptautinio pasmerkimo“, – teigiama pranešime.

Remiantis ataskaita, Kinija kuria palydovų tikrinimo ir remonto sistemas, kurios gali veikti kaip ginklai, ir paleido kelis palydovus, kad išbandytų orbitos priežiūrą ir kosminių šiuklšių prevenciją.

2022 m. sausį Kinijos „Shijian 21“ nutempė nebeveikiantį Kinijos geostacionarų palydovą į orbitą, kur jis nekeltų grėsmės kitiems palydovams.

Teigiama, kad Kinijos „Shijian 17“ turi robotinę ranką, skirtą kovoti su kitais palydovais, o Rusija „sukūrė kelis žemos Žemės orbitos priešpalydovinius prototipus“, įskaitant „Cosmos“ 2504, 2519 ir 2536 modelius, kad „išbandytų kinetinio įtraukimo galimybes“.

 

2019 metais vienas iš „Cosmos“ modelių išbandė savo priešpalydovinį ginklą „numesdamas objektą šalia Rusijos palydovo“.

Ataskaitoje teigiama, kad Kinija dabar valdo daugiau nei 300 nuotolinio stebėjimo palydovų su įvairiais jutikliais, o tai „padidina Kinijos kariuomenės gebėjimą stebėti JAV lėktuvnešius, ekspedicines smogiamąsias grupes ir dislokuotas pajėgas“.

Nors Rusija turi vienus galingiausių pasaulyje individualių nuotolinio stebėjimo palydovų, ji vis tiek atsilieka nuo JAV ir Kinijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)