Naujausias karo monstras. Ateina „Leopard 3“ (Video)  ()

Vokietija pristato MGCS platformą. Tai yra „Leopard 2“ įpėdinis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-29 Naujausias karo monstras. Ateina „Leopard 3“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

MGCS (angl. Main Ground Combat System) – tai, bendradarbiaujant Prancūzijai ir Vokietijai, kuriama sausumos kovos platforma, kuri turi pakeisti tankus „Leclerc“ ir „Leopard 2“. Nors MGCS kūrimas yra tarptautinė programa, Vokietija nusprendė pristatyti savo būsimos įrangos viziją. Kuo jis skiriasi nuo šiuolaikinių tankų?

Bundesvero teigimu, MGCS yra daug lengvesnė platforma nei šiuo metu naudojami tankai. Tai yra pasaulinės tendencijos mažinti būsimų tankų svorį dalis: naujos kovos mašinos visų pirma turi būti kuo mobilesnės.

Skirtingai nuo šiuo metu naudojamų tankų, jų išlikimą mūšio lauke turi užtikrinti ne galingi – taigi ir sunkūs – šarvai, o daugybė kitų faktorių. Tai apima aukštą situacijos suvokimą, elektronines karo sistemas, taip pat pasyvias (pažangų kamufliažą, slaptas funkcijas) ir aktyviąsias gynybos sistemas.

MGCS kaip „Leopard 2“ įpėdinis

Pasak Vokietijos pulkininko Armino Dirkso, naujoji kovinė platforma svers ne daugiau kaip 50 tonų. Vakarų tankai šiuo metu sveria 65-70 tonų. Hibridinė pavaros sistema turi užtikrinti labai didelę specifinę galią, siekiančią 36 AG/t (1800 AG).

Būsimo tanko ginkluotė – 130 mm arba 140 mm pabūklas nepilotuojamame bokštelyje. Dėl šio sprendimo visa įgula užims vietas korpuse kuo žemiau (kaip ir rusiškame tanke T-14 „Armata“), o maža žmonių užimama erdvė leis gerai apšarvuoti įgulos skyrių išlaikant mažą visos transporto priemonės svorį.

 

Pagal vokiečių koncepciją MGCS platforma turi tapti bent trijų kovinių mašinų pagrindu. Priešingai nei skelbia žiniasklaida, jis – o ne KF51 „Panther“ – yra tikrasis tanko „Leopard 2“ įpėdinis.

MGCS taip pat bus pilotuojama transporto priemonė, apginkluota prieštankinėmis valdomomis raketomis, taip pat nepilotuojama transporto priemonė, skirta vykdyti netiesioginę ugnį – tikriausiai naudojant slankiąją amuniciją arba ilgojo nuotolio ATGM. Visos transporto priemonės turi pasižymėti atvira, moduline struktūra, palengvinančia aptarnavimą ir remontą bei būsimus modernizavimus.

Teks palaukti

 

Lėtas MGCS programos vykdymo tempas ir Prancūzijos bei Vokietijos partnerių nuomonių skirtumai turi įtakos šalių, kurios galėtų būti suinteresuotos prisijungti prie tarptautinio projekto, sprendimams.

Dėl to, pavyzdžiui, JK, užuot laukusi ateities supertanko, ryžosi sprendimui, kuris bus pasiekiamas per kelerius metus, tai yra „Challenger 3“ tankas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(2)
(45)

Komentarai ()