„1000 karo mašinų.“ Militarizacija vyksta „rekordiniu tempu“  ()

Viena iš svarbiausių yra armijos šarvuotos kovos sistemos (A2CS) programa, kurios tikslas – pradėti naudoti naują kelių funkcijų vikšrinę platformą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italai ginkluojasi. Militarizacija vyksta rekordiniu tempu. 1000 karinių transporto priemonių už 5 milijardus eurų.

Pastaraisiais mėnesiais italai paskelbė gana daug brangių savo ginkluotųjų pajėgų modernizavimo programų. Viena iš svarbiausių yra armijos šarvuotos kovos sistemos (A2CS) programa, kurios tikslas – pradėti naudoti naują kelių funkcijų vikšrinę platformą.

Kaip rašo „Defense News“, naujosios transporto priemonės skirtos pakeisti pėstininkų kovos mašinas „Dardo“, pradėtas naudoti 1990-aisiais, ir sudaryti modulinę važiuoklę, skirtą kitiems šarvuočiams.

Italai ieško modernios atviros architektūros platformos su moduliniais šarvais, kuriose būtų galima naudoti įvairiausią amuniciją, įskaitant programuojamus šovinius, kurie sprogsta ore nurodytu atstumu. Tai leidžia labai efektyviai pataikyti į taikinius, pasislėpusius apkasuose ar pastatuose.

Kiti reikalavimai – galimybė šaudyti į kitų platformų aptinkamus taikinius, pavyzdžiui, bepiločių orlaivių, o ginkluotė turėtų gebėti kovoti ne tik su šiuolaikiniais tankais, bet ir bepiločių orlaivių spiečiumi.

 

Greičiausiai bus panaudota ir „Rafael Trophy“ elektroninio karo ar aktyvios gynybos sistema ar kažkas panašaus.

Šie reikalavimai reiškia, kad šiuo metu viena šalis turi mažai galimybių sukurti pėstininkų kovos mašiną, atitinkančią šį kriterijų, be kita ko, dėl išlaidų. Vyrauja nuomonė, kad geriausia kryptis – sukurti tinkamą platformą tarptautinio bendradarbiavimo rėmuose.

Kartu italai nori atstatyti savo sunkiosios ginkluotės pramonę, atsakingą, be kita ko, už tanką C1 „Ariete“, todėl greičiausiai bus galima gauti licenciją konkrečiam sprendimui, kuris bus pritaikytas Italijos poreikiams.

 

Šiuo metu pretendentai pagal A2CS programą yra Vokietijos ir Prancūzijos koncernas KNDS, pasirašęs partnerystės sutartį su italų gamintoju „Leonardo“, galinčiu pasiūlyti vikšrinį „Boxer“ variantą, Vokietijos koncernas „Rheinmetall“ su KF31/41 „Lynx“ pėstininkų kovos mašina, kurią pasirinko Vengrija. Jos gamyba būtų vykdoma pagal licenciją arba italų konsorciumo CIO („Consorzio Iveco – OTO Melara“, šiuo metu „Leonardo“) koncepcijos kūrimą bendradarbiaujant su KNDS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(4)
(88)

Komentarai ()