Neįtikėtini tempai. Ukrainos kariuomenė sparčiai pereina prie NATO standartų  ()

Partneriai padeda Ukrainai sukurti savo gynybos pramonės bazę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per trumpą laikotarpį nuo gruodžio iki sausio buvo įgyvendinta 18 NATO standartų.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos padarė didelę pažangą pereindamos prie Šiaurės Atlanto aljanso (NATO) standartų. 

Kaip pažymima Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, kurioje remiamasi Gynybos ministerijos duomenimis, nuo 2023 m. gruodžio mėn. iki 2024 m. sausio mėn. Ukraina įgyvendino daugiau nei 18 NATO standartų, visų pirma dėl personalo apsaugos, ryšių, karinių jūrų pajėgų, taip pat informacijos ir transporto sistemų procedūrų.

Vakarų partneriai taip pat toliau deda pastangas plėtodami savo gynybos pramonės bazę ir remdami Ukrainą. Visų pirma, Vokietijos ginklų gamintojos „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris interviu „Bild“ sakė, kad bendrovė Vokietijoje stato naują šaudmenų gamyklą. Įmonė užsiims „strateginiu tiekimo saugumu“ ir nenutrūkstamo tiekimo Ukrainai užtikrinimu.

„A. Pappergeris taip pat pažymėjo, kad 2023 m. „Rheinmetall“ gavo daugiau nei 10 milijardų eurų karinių pirkimų užsakymų iš Vokietijos federalinės vyriausybės Vokietijos ir Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir kad ši suma 2024 metais greičiausiai išaugs iki 15 milijardų eurų“, – rašoma pranešime. ISW ataskaita.

 

Aljansas ne kartą yra pareiškęs, kad durys Ukrainos narystei jau atviros, tačiau ji negali tapti NATO nare karo metu.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis dalyvavo liepos mėnesio viršūnių susitikime Vilniuje. Prieš pat susitikimą jis paragino JAV prezidentą Joe Bideną pakviesti šalį į NATO, tačiau jis sakė, kad ji „nėra pasirengusi“.

Viršūnių susitikime buvo panaikintas reikalavimas Ukrainai turėti narystės veiksmų planą. Kalbėta, kad norint gauti kvietimą, būtinas visų NATO narių sutikimas ir įvykdyta nemažai sąlygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()