To nebuvo pusę amžiaus. JAV ruošiasi karui spaudžiant -40 °C speigui  ()

Tokiomis ekstremaliomis sąlygomis kariuomenė gali susidurti su daugybe unikalių šio regiono aspektų. Pavyzdžiui, metalai ir plastikai tampa trapūs, o baterijų tarnavimo laikas daug trumpesnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenė pradėjo kurti pirmąją karinę doktriną, orientuotą į Arktį per daugiau nei pusę amžiaus – Arkties ir ekstremalių šaltų oro operacijų doktriną, praneša JAV kariuomenės spaudos tarnyba.

Ši doktrina, kuri turėtų būti išleista 2024 m. viduryje, skirta kariams ir vadams suteikti žinių ir technikų, reikalingų norint sėkmingai veikti arktinėmis sąlygomis, net esant iki -40 °C temperatūrai.

Kapitonas Edwardas Garibay, pagrindinis Jungtinių ginklų doktrinos vadovybės doktrinų rašytojas, pažymėjo, kad arktinės ir ekstremalaus šalčio operacijos yra ne tik išlikimas, bet ir būtinybė. Dėl klimato kaitos Arktis artimiausiais dešimtmečiais taps vis labiau prieinama ir įgis naujos svarbos, todėl Amerikos kariuomenė turi būti pasiruošusi vykdyti misijas tokiomis sąlygomis, įsitikinęs amerikiečių karininkas.

Doktrina bus sutelkta į naują taktiką, padedant kariams pritaikyti jau turimas koncepcijas ir patirtį bei pritaikyti juos unikaliems Arkties iššūkiams.

Joje bus paaiškinta daugybė unikalių šio regiono aspektų, kurie kartais nepaiso logikos, ir tai, ką kariai turi atsižvelgti, norėdami pakoreguoti operacijas. Pavyzdžiui, gruodį saulė niekada nepatekės; GPS ir palydovai gali būti nepatikimi dėl saulės audrų; metalai ir plastikas tampa trapūs ir gali sulūžti; baterijos veikimo laikas daug trumpesnis.

 

Pasak Garibay, JAV kariuomenė šiuo metu susiduria su fragmentuotų žinių problema, kurios nėra lengvai paskleistos visoje kariuomenėje.

„Turime asmenis ir padalinius, turinčius patirties, tačiau jų žinios apsiriboja vietinėmis standartinėmis darbo procedūromis, kurios perduodamos iš vienos komandos į kitą. Visas šias žinias sujungiame į vieną išsamų šaltinį, kuriuo kiekvienas gali remtis“, - užbaigė kapitonas.

 

Kurdami doktriną, amerikiečiai atidžiai studijuoja istorinius dokumentus su Šiaurės pusrutulio šalimis – įskaitant Kanadą, Norvegiją, Suomiją, Švediją ir Daniją. Tuo pat metu 11-oji oro desantininkų divizija Aliaskoje, žinoma dėl savo patirties, atliko pagrindinį vaidmenį kuriant doktriną.

„JAV armija turi būti pasirengusi įsitraukti ir laimėti itin šaltomis ir kalnuotomis sąlygomis, kad atgrasytų nuo konflikto, o 11-oji oro desantininkų divizija yra šių pajėgumų pagrindas“, – sakė divizijos vadas generolas majoras Brianas Eifleris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()