„Pirmasis šūvis kitame supervalstybių kare bus paleistas...“  (1)

Jungtinės Valstijos ir Kinija dabar konkuruoja dėl kosmoso viršenybės, nes kosmoso kontrolė tapo tokia pat svarbi, kaip ir dominavimas sausumoje, jūroje ir ore.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas kosmose nebėra mokslinė fantastika, o pirmieji priešininkai kosminėje kovoje gali būti Kinija ir JAV. Tai teigia „The Economist“.

Sausio 28 d. Iranas paskelbė, kad paleido tris palydovus. Tai sukėlė susirūpinimą Vakaruose, kad jie gali būti panaudoti Irano balistinių raketų programoje. JAV savo ruožtu atsargiai žiūri į Kiniją, kuri pastaruoju metu siekia prilygti, jei ne pranokti, JAV viršenybę kosmose.

„Kosmosas tapo svarbiausia mūsų karo sritimi“, – sakė JAV jungtinio štabo viršininkų vicepirmininkas admirolas Christopheris Grady.

Amerikos generolai atidžiai tyrinėja erdvę, stebi greitą palydovų dislokavimą ir stebi pavojų.

Gruodžio 28 d., Kinija paleido robotizuotus kosminius lėktuvus, o amerikietiškas X-37 pakilo iš Kanaveralo kyšulio. Abi misijos buvo slaptos. Erdvėlaivių galimybė vykdyti ilgalaikes misijas, pristatyti ir užfiksuoti naudingus krovinius, keisti orbitas ir grįžti į Žemę papildyti degalų daro juos potencialiai svarbiu ginklu.

„Visa tai rodo, kad kosmosas yra ne tik vieta taikiems tyrinėjimams, bet ir ateities karo arena. Kosmoso kontrolė tapo tokia pat svarbi, kaip ir dominavimas sausumoje, jūroje ir ore. Kosmoso technologijos daro karines pajėgas visose kitose srityse galingesnes. Praradus pirmenybę kosmose, rizikuojate pralaimėti karus Žemėje“, – rašo „The Economist“.

 

Publikacijoje teigiama, kad bet kokiame būsimame konflikte tarp Amerikos ir Kinijos, pavyzdžiui, palydovai bus būtini norint surasti ir sunaikinti taikinius didžiuliame Ramiajame vandenyne, ir akivaizdu, kad Amerika vis labiau stengiasi išlaikyti savo pranašumą kosmose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(4)
(30)

Komentarai (1)