[ŽT] Karui ruošėsi metų metus. Suomijos įmonių paslaptis (Video)  (1)

Suomijos civilinėse įmonėse buvo laikomos atsarginės gamybos linijos kariniams gaminiams gaminti karo atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jos pradėjo dirbti bandomuoju režimu.

Karo ekspertas, „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas apie tai pranešė kalbėdamas televizijos kanale „Espreso“.

Anot jo, daugelis Europos šalių neįvertino artėjančio karo grėsmės, o tai liudija ir nesugebėjimas vykdyti pažadų paleisti amunicijos gamybą padėti su Rusijos agresija susidūrusiai Ukrainai.

Tačiau Olegas Katkovas pažymėjo, kad Suomija šioje situacijoje išsiskiria, apdairiai ruošiasi tokio scenarijaus tikimybei.

„Puikus pavyzdys yra Suomija, kuri jau pradėjo aktyvuoti savo pagrindinį „kozirį“... Pasirodo, Suomija jau ne pirmus metus kaupia atitinkamus gamybos linijų rezervus karinės produkcijos gamybai civilinėse įmonėse. Suomijos gynybos ministerija įsigijo gamybos linijas, įrengė jas gamyklose, kad tam tikrą dieną šios įmonės pradėtų gaminti šovinius, granatas, šaudmenis, komponentus ar galėtų remontuoti karinę įrangą. Ir tai buvo išlaikyta visais metais. Ruošėsi žmonės, kurie tiesiog buvo tokiame miego režime. Dabar, kaip pranešė Suomijos gynybos ministerija, toks rezervinis karinis-pramoninis kompleksas pradeda veikti bandomuoju režimu“, – sakė „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(2)
(91)

Komentarai (1)