Jūs tik pažiūrėkite! Nerealūs kadrai. Legendiniai F-117 visa savo šlove! (Foto, Video)  ()

F-117 „Nighthawk“ jau seniai nurašytas, tačiau kartais pilotai juo skraido tyrimų ar mokomųjų skrydžių tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių smogiamasis lėktuvas F-117 „Nighthawk“ JAV oro pajėgose nebeskrenda, tačiau karts nuo karto skraido. Fotografas Jamesas Reederis užfiksavo įspūdingus lėktuvo vaizdus, praneša „The War Zone“.

Anot jo, nuotraukos darytos Mohavės dykumos viršūnėje, taip pat prie ten esančių karinių objektų.

Aptariamos nuotraukos buvo padarytos garsiojoje Sidewinder žemo aukščio atkarpoje. Ši konkreti maršruto atkarpa, turinti stačias kanjono sienas, yra ypač dramatiškas fonas kariniams orlaiviams, skriejantiems per jį. Tai bene geriausias apžvalgos taškas.

Apšvietimo ir kampo dėka fotografas sugebėjo užfiksuoti kiekvieną lėktuvo viršaus, dar vadinamo „Black Jet“, detalę.

„Pasiekęs pasirinktą vietą po trumpo kopimo, įsitaisiau ir laukiau, kaip maniau, poros F/A-18. Kokia buvo mano nuostaba, kai pamačiau iš už kampo kylantį mažytį juodą lėktuvėlį, o paskui dar vieną. Kai supratau, kad tai F-117, buvau toks šokiruotas, kad vos pamiršau nufotografuoti! Niekada anksčiau nefotografavau šio orlaivio laukinėje gamtoje“, – žurnalistams sakė Jamesas Reederis.

 

Nuotraukos darytos „Canon 5D“ fotoaparatu su „Canon“ 100-400 mm objektyvu ir 1,4X telekonverteriu. Reederis sako, kad stengėsi padaryti tiek nuotraukų, kiek leidžia fotoaparatas. Apskritai ta diena lėktuvams pasirodė labai vaisinga. Jis nufotografavo 5 F-15, 8 F/A-18 ir 2 F-117.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()