„Skris, plauks ir žudys žmones“. Pakeis spec. pajėgas ir šnipus. Ką galingo ruošia Kinija  ()

Kinijos pajėgos paskelbė apie pasirengimą įgyvendinti projektą „dronas 007“, galintį pasislėpti po vandeniu, išsisukti nuo kulkų, atlikti žvalgybą ir atakuoti taikinius, įskaitant gyvąją jėgą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos padalinys 78092 dirba su mokslininkų grupe, kad sukurtų dronus, kurie per ateinančius 10 metų galėtų pakeisti žmones sudėtingose ​​užjūrio misijose. Išsamią informaciją pateikia SCMP.

Šis dronas galės skristi didžiuliais atstumais, pasinerti giliai po vandeniu ir ilgai išbūti pasaloje. Gavęs komandą, jis išlįs iš vandens, užpuls taikinius ir vėl panirs.

Kinijos kariuomenė atskleidė kai kurias detales, susijusias su jos planais vykdyti specialiąsias operacijas užsienyje. Ji taip pat teigė, kad tai padės dronų kūrėjams, inžinieriams ir mokslininkams geriau suprasti savo poreikius ir strateginius tikslus.

Pagal planus, hipotetinė misija gali būti įvykdyta 2035 m., kai tarp Kinijos ir „kaimyninės šalies“ kils nedidelis konfliktas. Siekdamos išvengti konflikto eskalavimo ir neišleisti biudžeto lėšų jo sureguliavimui, abi pusės susitaria dėl šaulių ginklų, nepilotuojamų katerių, dronų ir priešlėktuvinių pabūklų naudojimo apribojimų.

Tada, pagal scenarijų, Kinijos kariškiams iškeliama užduotis: greitai ir tyliai smogti į pagrindinius priešo objektus giliame užnugaryje. Jų tikslas – svarbus vadovavimo ir aprūpinimo centras – yra paslėptas prie kažkokios upės, maždaug 40 km nuo fronto linijos (žurnalistai teigė, kad tai gali būti Brahmaputra, kuri teka iš Tibeto į Indiją).

 

Šiai operacijai Kinijos kariuomenė turi naudoti tik gana aukštus reikalavimus atitinkančius dronus. Čia pirmą kartą minimi specialiosioms operacijoms skirti dronai, kurie turi gebėti atlikti užduotis ir pavieniui, ir kaip būrio dalis. Remiantis kariškių planu, įrenginiai turėtų plaukti po vandeniu, išvengiant aptikimo paleisti torpedas į priešo patrulinius laivus.

Kad išliktų nepastebėti, naujo tipo dronai turi likti arti upės vagos, ilgai išbūti po vandeniu ir lengvai įveikti kliūtis. Kai tik dronai iškyla, jie turi nedelsdami pakilti į žemą aukštį ir atlikti greitus manevrus, kad išvengtų priešo ugnies. O pasiekę taikinį tiksliai smogdami atakuoja jį, o paskui išsijungia be tolesnio žmogaus įsikišimo. Dronus taip pat planuojama aprūpinti pažangiomis žvalgybos, stebėjimo ir žvalgybos sistemomis.

 

Jei priešo pajėgos bando pabėgti, šie dronai turi juos persekioti ir sunaikinti, užtikrindami visišką pergalę prieš grįžtant į Kinijos teritoriją.

PLA komanda teigė, kad šio naujo drono kūrimo modelis buvo įkvėptas JAV kariuomenės požiūrio. Kinija turi didžiausias ir technologiškai pažangiausias civilių bepiločių orlaivių gamyklas pasaulyje, tačiau, skirtingai nei JAV, dauguma Kinijos civilių bepiločių orlaivių tiekėjų nedirba su kariuomene.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(28)
(-16)

Komentarai ()