Veteranai kovoja su Kinija. JAV siunčia monstrus B-52H „Stratofortress“ į Guamą  ()

Atrodo neįtikėtina, sako ekspertai, tačiau lėktuvai buvo nukreipti į Anderseno oro bazę kaip galinga smogiamoji aviacijos priemonė strateginiam Kinijos ir Šiaurės Korėjos atgrasymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykdydamos strateginę atgrasymo misiją „Bomber Task Force“ (BTF), JAV oro pajėgos sausio pabaigoje dislokavo kelis „Boeing“ B-52H „Stratofortress“ bombonešius iš Šiaurės Dakotoje įsikūrusio 5-ojo bombonešių sparno į Guamą. Lėktuvai nusileido Anderseno oro bazėje, esančioje saloje, pranešė „Defensa“.

„Šios grupės tikslas yra sustiprinti JAV oro pajėgų atgrasymo potencialą Ramiojo vandenyno regione Ramiojo vandenyno oro pajėgų (PACAF) rėmuose“, – rašo stebėtojai.

Publikacijos autoriai pažymi, kad šie bombonešiai JAV oro pajėgose tarnauja beveik 65 metus, todėl atrodo neįtikėtina, kad jie, matyt, vis dar yra viena pagrindinių JAV karinio atgrasymo priemonių. Remiantis oficialia versija, B-52H yra galinga JAV smogiamoji aviacijos priemonė, integruota su sąjungininkais ir partneriais „siekiant parodyti Vašingtono įsipareigojimą užtikrinti saugumą ir stabilumą Vakarų Ramiojo vandenyno regione“.

 

Ekspertai taip pat spėliojo, kad nors oficialiame komunikate to tiesiogiai nepasakoma, jame kalbama apie neramią Šiaurės Korėją ir pagrindinę regiono galią Kiniją, kuri savo naikintuvais ir laivais kasdien grasina JAV sąjungininkui Taivanui.

Tuo tarpu, nepaisant B-52H bombonešių, kuriuos „Boeing“ gamino 1960–1962 m., amžiaus, akivaizdu, kad šie orlaiviai neprarado savo aktualumo, nes per šiuos šešis su puse dešimtmečio jie ne kartą buvo modernizuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()