„Ruošiama 300 000 armada. Putinas įsakys pulti Lenkiją“  (2)

ES šalys neatmeta tikimybės, kad jei Ukraina pralaimės mūšio lauke, kiti V. Putino taikiniai bus Europos šalys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 10 Europos šalių ruošiasi karui su Rusijos Federacija.

Lenkijos gynybos ministerijos vadovas Wladyslawas Kosiniak-Kamyshas pripažino, kad jo pareigos reikalauja apsvarstyti visus įmanomus ir neįmanomus tolimesnius scenarijus, įvykių raidą, todėl jis neatmeta galimybės, kad V. Putinas  įsakys pulti Lenkiją, todėl Varšuva jau ruošiasi galimai konfrontacijai su Rusijos Federacija, naikindama kariuomenės spragas. Jis tai pareiškė interviu „Super Express“ šaltiniui.

Į valdžią atėjus naujajai vyriausybei iš karto buvo pasirašytos sutartys su Lenkijos gynybos įmonėmis dėl ginklų gamybos už 4 mlrd. eurų. Kariuomenei reikia ne tik modernizavimo, bet ir pertvarkos, taip pat naujo požiūrio į individualų karių rengimą. 2024–2025 metais Lenkija yra pasirengusi visapusiškai prisijungti prie ES greitojo reagavimo pajėgų, nes šalis yra Sąjungos siena.

V. Putinui įsiveržus į Ukrainą, Varšuva, kaip NATO narė, nusprendė savo armiją padidinti iki 300 tūkst. karių.

Iki 2035 metų šalies vyriausybė į Lenkijos ginkluotąsias pajėgas planuoja investuoti 110 mlrd. eurų. Nuo 2023 metų Lenkija pradėjo pirkti ginklus daugelyje pasaulio šalių. Vien su JAV buvo pasirašyta sutartis dėl 114 tankų „Abrams“ tiekimo.

 

2023 m. gegužės mėn. Varšuva įsigijo 18 HIMARS MLRS sistemų. Danija taip pat neatmeta galimybės, kad V. Putinas yra pasirengęs perkelti savo karius į Europą, mesdamas iššūkį ir NATO narėms.

Dar sausio viduryje olandų generolas Robas Baueris paragino ES ruoštis karui su Rusijos Federacija. NATO šalys turi būti pasirengusios, jei Kremlius atakuotų Europą per 20 metų. Panašius raginimus savo vyriausybei išsakė Norvegijos, Švedijos, Estijos, Čekijos, Belgijos ir Vokietijos gynybos ministerijos vadovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(5)
(58)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: